ESC 2021

ESC 2021: Kaj je novega na stavnicah, kje je Slovenija z Ano?

Priljubljene evrovizijske stavnice se vsaj v zadnjih štirinajstih dnevih na ključnih pozicijah niso spremenile. Na prvem mestu je še vedno prepričljiva Malta, ki pa ji vse bolj diha za ovratnik Francija, ki zna pri stroki zagotovo presenetiti. Malta, ki je bolj ljudska, pa lahko računa na mlajšo populacijo, tako da bo razplet še kako zanimiv.

Na ESC stavnicah za zmago vsaj na prvem mestu ni sprememb.Foto: eurovisionworld.com

Kako pa sta se stavnici od zadnjega pregleda, 3. aprila, premešali za prvi in drugi predizbor?

Glede Slovenije ni nič novega, saj nam stavnice še vedno napovedujejo zadnje mesto. Foto: Adrian Pregelj

V prvem predizboru, 18. maja 2021, bo na oder prva stopila Litva, nato pa ji sledijo: Slovenija, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. Stavnice na dan 17-04-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Malta, Švedska, Litva, Ciper, Romunija, Azerbajdžan, Norveška, Ukrajina, Rusija in še Hrvaška. Od zadnjega pregleda se, vsaj kar se tiče finalistov, ni spremenilo prav nič.

V drugem predizboru, 20. maja 2021, kjer se bo predstavilo 17 držav, sta dve spremembi. Kot prva bo na oder stopil San Marino, nato pa sledijo naslednje države: Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija, Švica in še Danska. Stavnice na dan 17-04-2021 napovedujejo, da se bodo v finale uvrstile: Švica, Bolgarija, Finska, Islandija, Grčija, San Marino, Moldavija, Srbija, Albanija in Avstrija. Iz finala sta 'izpadli' Danska in Portugalska, 'vskočili' pa sta Srbija in Albanija.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.5.2021

Rotterdam 2021: Kakšen adut ima v rokavu Malta - favoritka za zmago?!

9.5.2021

Rotterdam 2021: Po hrvaški vaji ... Zakrite oči pred razgaljeno Albino

8.5.2021

Rotterdam 2021: Prvih sedem držav že okusilo evrovizijski oder

8.5.2021

Rotterdam 2021: Skok v zaodrje in edinstveno novinarsko središče

7.5.2021

Rotterdam 2021: Oder je pripravljen, kaj pričakovati od nastopov?

Facebook

Twitter