Ema Freš 2020: Strokovna komisija izbrala naslednjih 18 tekmovalcev

Ema 2020 se bo s prvim delom tekmovanja začela 4. novembra. V petih tednih se bo 18 izvajalcev, ki jih je že izbrala strokovna komisija, potegovalo za svojo možnost, da se uvrstijo na Emo 2020, ki bo februarja prihodnje leto. Skladbe za Emo Freš so še v obliki delovnih verzij, tako da bodo vsi skupaj dobili vpogled sam proces nastajanja skladbe.

Strokovna komisija je izbrala 18 tekmovalcev.Foto: Promocijske fotografije / RTV Slovenija

Komentatorji izbora Ema Freš

Ob objavi in glasovanju na spletni strani bodo na ostalih družbenih omrežjih (YouTube, Instagram, Facebook) objavili posnetke osemnajsterice s komentarji petih komentatorjev oz. voditeljev, ki pa nimajo vpliva na glasovanje.

Izbor Ema Freš bo namreč vodilo pet komentatorjev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin (študent sociologije iz Ljubljane), voditelj in animator Klemen Kopina, novinar in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter spletni »vplivnici« Maja Pinterič (študentka komunikologije, ki obožuje izzive, kar lahko vidite na njenem kanal NekiNeki na YouTubu) in Rebeka Tomc (dijakinja Gimnazije Poljane, ki večino prostega časa preživlja na YouTubu).

Tekmovanje bo potekalo na spletni strani MMC RTV Slovenija od 4. novembra naprej. Vsak teden bodo v ponedeljek, torek in sredo predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.

Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa bo dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju »srečnih poražencev« in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema Freš. Deset finalistov se bo pomerilo med seboj za sodelovanje na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki svoje skladbe za izbor EMA 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca tukaj do 18. novembra.

Pet komentatorjev / voditeljev izbora Ema Freš 2020.Foto: Žiga Culiberg

In kdo si izbrani izvajalci za izbor Ema Freš?

 1. Marmoris - Moj pristan
 2. Astrid in Avantgarden - Sing To Me
 3. Klarity - Diham
 4. Lana Hrvatin - Dream
 5. Ljudmila Frelih - Vztrajaj, ker je vredno
 6. Marko Škof - Hočem da je vse kot prej
 7. Martina - Pleši
 8. Nuša Pliberšek - Življenje je čarovnija
 9. Parvani Violet - Cupid
 10. Petra Ceglar - Srce naglas
 11. Pia Nina - Tukaj in zdaj
 12. Sara Petešić - Sanjaj/Dream
 13. Saška - Še kar lovim tvoj nasmeh
 14. Soulution - Eno
 15. Stella - Ne vem, če sem v redu
 16. Alfirev - Črno bela lika
 17. Tilen Lotrič - Jaz in ti
 18. Younite - The Cure
Grafični prikaz sistema glasovanja.Foto: RTV Slovenija
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.3.2020

Tako zveni prenovljena Voda, s katero bi se predstavila Ana Soklič

18.3.2020

Kako odpoved Evrovizije komentira naša Ana Soklič?

14.3.2020

Manca Berlec po Emi 2020: Zdaj nas čakajo nove zgodbe

14.3.2020

Plan B: Ana Soklič ostane v Ljubljani, pesem odpoje v studiu

28.2.2020

Simon Vadnjal: Ema je super izkušnja in dobra odskočna deska

Facebook

Twitter