Ema Freš 2020: 18 pesmi, 5 tednov, vse to od 4. novembra dalje!

19. septembra se je zaključil prvi del razpisa za Emo 2020. Od takrat dalje je TV Slovenija bolj kot ne molčala, kakšen dan ali dva kasneje so le zapisali, citiramo: "Baje so izvajalci in pesmi super!" Slab mesec po zaključnem roku ekipa Eme končno sporoča, da se bo vse skupaj začelo 4. novembra, trajalo bo pet tednov, slišali pa bomo 18 pesmi ...

Ema Freš je/bo spletno tekmovanje. Izbrani tekmovalci javnosti še niso znani.Foto: RTV Slovenija

Kako bo potekal izbor Ema Freš?

Uredništvo Razvedrilnega programa je ob prijavi mlade ustvarjalce pozvalo, da pošljejo tudi videoposnetek izvedbe svoje skladbe (v dolžini ene minute) in krajšo videopredstavitev. Izmed prispelih prijav so že izbrali najboljše, najizvirnejše, najbolj 'freš' in ti se bodo uvrstili na tekmovanje, ki se bo, kot kaže, začelo 4. novembra na MMC in na drugih družbenih omrežjih, povezanih s projektom. Ustvarjalna ekipa Eme bo nato objavljala skladbe  oz. posnetke in odprla spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Dnevni zmagovalci se bodo nato na glasovanju pomerili za zmagovalca tedna. Tekmovanje na izločanje bo v več krogih, na koncu se bodo najboljši uvrstili na Emo 2020.

In kaj to pomeni v praksi? Zaenkrat kaj veliko ni znanega, razen tega, da bo Ema Freš spletno tekmovanje. V razpisnih pogojih so zapisali, da se lahko na Emo Freš prijavijo izvajalci, ki na dan 1. februar 2020 še ne štejejo šestindvajset (26) let in ki so do istega dne, 1. februarja 2020, komercialno izdali največ tri (3) avtorske skladbe. S projektom Ema Freš želijo na RTV Slovenija tako pritegniti pozornost predvsem mlajših glasbenih izvajalcev, ki podajajo in sprejemajo glasbene vsebine prek spleta in z njim povezanih družbenih omrežij.

Ob tem spomnimo, da pa je še vedno odprt razpis za vse uveljavljene glasbenike, ki se lahko prijavo na Emo 2020 do vključno 18. novembra 2019 do polnoči.

Spomnimo. Lani so na razpis za Emo 2019 prispele 103 skladbe. Štiričlanska izborna komisija, ki so jo sestavljali Lea Sirk, Mojca Menart,  Žiga Klančar ter Aleksander Radić, je izbrala deset izvajalcev: Fed Horses, INMATE, Kim, Lumberjack, Okustični, Raiven, Renato Mohorič, Renéja, Ulo Ložar ter Zalo in Gašperja, ki sta na koncu slavila.

Emo 2019 sta osvojila Zala in Gašper.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.2.2020

Dramatični Imset pred Emo 2020: Skoraj nam voda v grlo teče

16.2.2020

Saška pred Emo 2020: Nastop bo vsekakor kvaliteten in zanimiv

15.2.2020

Gaja Prestor pred Emo: Na oder bom prinesla svežino, ženstvenost in moč

14.2.2020

Klara Jazbec pred Emo 2020: Obljubljam sodoben nastop

13.2.2020

Pomembno je, da ne dvomiš sam vase, pred Emo pove Simon Vadnjal

Facebook

Twitter