Ema Freš 2020: Kdo so komentatorji oziroma voditelji spletnega izbora?

Izbor Ema Freš 2020, ki se bo spletu pričel 4. novembra, bo vodilo pet komentatorjev, in sicer pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, voditelj in animator Klemen Kopina, novinar in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter, kot so sporočili iz RTV Slovenija, spletni 'vplivnici' Maja Pinterič in Rebeka Tomc.

Pet komentatorjev / voditeljev izbora Ema Freš 2020.Foto: Žiga Culiberg

Kako in kje bo Ema Freš?

Tekmovanje bo potekalo na spletni strani MMC RTV Slovenija od 4. novembra naprej. Vsak teden bodo v ponedeljek, torek in sredo predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš.

Ostalih 12 izvajalcev pa bo dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju »srečnih poražencev« in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema Freš. Deset finalistov se bo pomerilo med seboj za sodelovanje na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, pa se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem.

BOJAN CVJETIĆANIN
Bojan je 20-letni študent sociologije iz Ljubljane. Je pevec in besedilopisec vse bolj priljubljene skupine Joker Out. Oboževalcev Evrovizije je postal, ko je Ruslana davnega leta zapela 2004 Wild Dances.

MAJA PINTERIČ
Maja je študentka komunikologije. Uživa v dobri glasbi in tudi sama kdaj kaj zapoje, zato bo z veseljem prepevala tudi na komade naših prijavljenih novih zvezd. Sicer pa obožuje izzive, kar lahko vidite na njenem kanal NekiNeki na YouTubu. Letošnje Eme se že res veseli, ker bodo vsi komentatorji vanjo vnesli polno mladosti, novosti in svežine!

REBEKA TOMC
Rebeka je 18-letna dijakinja Gimnazije Poljane. Večino prostega časa preživlja na YouTubu, kjer ima zelo priljubljen kanal Rebecca YT. Zelo rada se ukvarja z ustvarjanjem oblačil. Pravi, da je najraje s prijatelji, sploh če ustvarjajo nove projekte, kot je na primer tudi Ema Freš.

KLEMEN KOPINA
22-letnega Klemena ste morda videli v kakšni reklami, slišali po radiu, verjetno ste že bili na dogodku, ki ga je povezoval, ali pa ste njegov glas zasledili v kakšni risanki. Obožuje adrenalinske športe, košarko in rokomet, ki ga je treniral sedem let. Je ljubitelj psov, malenkost perfekcionist in mnenja, da nam znanja nihče ne more vzet. In da več kot znaš, več veljaš. Klemen pravi, da na slovenski sceni potrebujemo nove, mlade, freš, kreativne in talentirane ustvarjalce. Ti pa zgolj potrebujejo odskočno desko, kar Ema Freš zagotovo je.

DENIS ŽIVČEC
Novinar Denis piše za svoj matični Večer in je kolumnist Obrazov. Mariborčan, ki v celofan rad zavija le darila, besed pa ne, a vselej najde način, kako še tako grenko resnico posredovati z žličko sladkorja in pri tem izpasti niti ne preveč zlobno. Večni otrok po duši pravi, da sta ga zasvojili dve stvari: božič in Evrovizija. A bolj slednja, saj vključuje več ventilatorjev in perja. Največjemu svetovnemu glasbenemu izboru je zapisan že vse življenje in kar osem Evrovizij je videl čisto od blizu.

Na spletnem izboru Ema freš 2020 se bo predstavilo 18 tekmovalcev.Foto: Promocijske fotografije / RTV Slovenija
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.2.2020

Je čas, da na Evrovizijo pošljemo metalce? Zasedba Inmate odgovarja

17.2.2020

Dramatični Imset pred Emo 2020: Skoraj nam voda v grlo teče

16.2.2020

Saška pred Emo 2020: Nastop bo vsekakor kvaliteten in zanimiv

15.2.2020

Gaja Prestor pred Emo: Na oder bom prinesla svežino, ženstvenost in moč

14.2.2020

Klara Jazbec pred Emo 2020: Obljubljam sodoben nastop

Facebook

Twitter