Ema Freš 2020, 8. glasbeni dvoboj: Zmagovalka dneva je Nuša Pliberšek

V osmem dvoboju sta se pomerili Alfirev (Črno bela lika) in Nuša Pliberšek (Življenje je čarovnija), ki se z glasbo se ukvarja že od malih nog in ki je tokrat prepričala spletne glasovalce. Glasbeni začetki pevke Alfirev pa so bili na začetku malce bolj zapleteni.

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš.

In kaj o sebi pravi Alfirev? "Vse se je začelo, ko se me starši prisilili igrati kitaro in klavir, moja želja pa je bila igrati flavto. Z nekaj akordi, ki so mi ostali od mučnih vaj, sem začela pisati avtorsko glasbo. Petja takrat nisem jemala resno, s pisanjem pesmi pa sem samo izražala svoja čustva. Včasih se je zdelo, da je moj oče bolj navdušen nad mojim delom kot sama, zato se je dogovoril za nekaj snemanj v studiu, vendar so se vsa končala z jokom, ker sem bila zelo sramežljiva. Odločila sem se, da želim svoje petje izpiliti, zato sem poiskala pomoč Marjetke Vovk. Skozi leta sem napisala veliko besedil. Svoje pesmi sem pokazala prijateljicam, ki so me prepričale o tem, da nekaj celo objavim na spletni strani SoundCloud. Prek omenjene platforme sta me odkrila producenta Patrik Šimenc in Žan Vončina. Navezali smo stik in po nekaj dneh že pridno snemali v studiu. Tako je nastala pesem Črno Bela Lika, s katero se tudi prijavljam na Emo Freš," pravi umetnica.

Ema Freš 2020, 8. glasbeni dvoboj: Nuška Pliberšek in Alfirev Foto: Sandra Markež in osebni album

Komentatorji in glasovanje

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje.

Glasovanje je potekalo med 10. in 20. uro, in sicer v spletni anketi, dnevnega zmagovalca pa je nato RTV Slovenija objavila preko družbenih omrežij.

16-letna Nuša Pliberšek prihaja iz Oplotnice. "Z glasbo se ukvarjam že od malih nog. Moja glasbena pot se je začela v 3. razredu osnovne šole, ko sem se prijavila na 'Bistriške talente', kjer sem osvojila drugo in tretje mesto. V 4. razredu osnovne šole sem začela obiskovati glasbeno šolo in jo obiskujem že osem let, kjer se učim popovskega in klasičnega petja. Leta 2018 sem zasedla prvo mesto na spletnem glasbenem tekmovanju v Beogradu v kategoriji pop-džezovskega petja. Leta 2019 sem se udeležila tekmovanja Temsig iz klasičnega petja. Istega leta sem zmagala na tekmovanju Pod Roglo se poje in igra, kjer sem osvojila naziv glasbena zvezda Štajerske," pravi mlada pevka.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:15)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Nuša Pliberšek, ki je stavila na pesem Življenje je čarovnija.

Osemi glasbeni dvoboj je osvojila Nuša Pliberšek.Foto: Sandra Markež
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter