Ema Freš 2020, 7. glasbeni dvoboj: Saška prepričala glasovalce

V sedmem dvoboju sta se pomerili Saša Matajič oziroma Saška (Še kar lovim tvoj nasmeh) in Ljudmila Frelih (Vztrajaj, ker je vredno), ki je mlada glasbenica, pianistka, študentka džezovskega petja na ljubljanskem glasbenem konservatoriju. Saško, ki je prepričala glasovalce, pa spremlja glasba že od otroških let, saj prihaja iz glasbene družine.

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.

Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa bo dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju. Med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema Freš.

21-letna Saška (Saša Matajič) prihaja iz Murske Sobote. "Glasba me spremlja že od otroštva, saj prihajam iz glasbene družine. Že zelo zgodaj sem se navdušila nad petjem in violino, s katero sem zaključila nižjo glasbeno šolo in Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru. Pri 16 letih sem začela obiskovati ure petja pri mentorici Karin Zemljič, s katero še vedno sodelujem. V letu 2017 sem začela peti kot spremljevalni vokal pri pevki Alyi, v letu 2018 pa v enaki vlogi še pri Nini Pušlar, Urošu Periću, Nuši Derenda, Nipketu ... Letos sem pela spremljevalne vokale tudi na državni proslavi ob dnevu državnosti na Kongresnem trgu. Pred kratkim sem se odločila začeti še svojo samostojno pot. Ema Freš se mi zdi več kot odlična priložnost za začetek samostojne poti mladega izvajalca, zato sem se tudi odločila, da se s skladbo Še kar lovim tvoj nasmeh avtorjev Matica Mlakarja in Jureta Skaze prijavim nanjo. Skupaj z ekipo načrtujemo izdati čim več avtorskih skladb, se z njimi predstaviti javnosti in naše delo promovirati tudi na čim več lastnih koncertih, kjer bi se podali predvsem v modernejši pop-rokovski slog s pridihom soula, saj se v teh žanrih najbolje počutim. Pomembno mi je, da gre glasba naprej s časom, se modernizira, vendar mi je prav tako pomembno, da ohrani dušo," pravi mlada glasbenica.

Ema Freš 2020, 7. glasbeni dvoboj: Saška in Ljudmila Frelih.Foto: Osebni album in Tanja Pečenko

Komentatorji Eme Freš

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva posnetka oziroma dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje.

Glasovanje

Glasovanje je potekalo med 10. in 20. uro, in sicer v spletni anketi, dnevnega zmagovalca pa je nato RTV Slovenija objavila preko družbenih omrežij.

Ljudmila Frelih je mlada glasbenica, pianistka, pevka, študentka džezovskega petja na ljubljanskem glasbenem konservatoriju, spogleduje pa se tudi s popom. Njeno življenje je že od malega prepojeno z glasbo. Lahko bi rekli, da ji je bila položena v zibelko. Vsi v družini so namreč glasbeniki. Po dvanajstih letih učenja klavirja se je usmerila v petje, ki je njena velika strast. Pod mentorstvom Štefice Stipančević, Ane Bezjak, Vesne Petković, Zvezdane Novaković, Katarine Juvančič idr. se je kalila tudi v pisanju glasbe in besedil. Tako je nastal njen prvi singel Nikoli ne boš moj. Najraje nastopa s skupino, večkrat pa v duetih ali kot solistka. Redno se udeležuje vokalnih glasbenih delavnic tako v Sloveniji kot v tujini. Vedno išče nove priložnosti za ustvarjanje in sodelovanje, za to pesem pa je združila moči z odličnima glasbenikoma Jeanom Markičem in Domnom Gracejem.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:20)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Saška, ki je stavila na pesem Še kar lovim tvoj nasmeh.

Sedmi glasbeni dvoboj je osvojila Saška.Foto: Osebni album
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter