Ema Freš 2020, 4. glasbeni dvoboj: Zmagovalka dneva je Klarity

V četrtem dvoboju sta se pomerila Klara Klasinc oziroma Klarity (Diham) ter Tilen Lotrič (Jaz in ti). Slednji je pevec, študent Akademije za glasbo v Ljubljani in drugouvrščeni superfinalist šova Slovenija ima talent. Klarity, ki je postala zmagovalka dneva, pa je v zadnjih letih glasba vodila vse od roka do fanka in jo pripeljala do popa ...

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš.

Klaro Klasinc oziroma Klarity je v zadnjih letih glasba vodila vse od roka do fanka in jo pripeljala do popa. "Resneje sem se z glasbo začela ukvarjati v srednji šoli, kjer sem spoznala mentorje, ki so me pri tem vedno podpirali. S šolskim bendom smo igrali tudi na bolj znanih prizoriščih v Mariboru, kot so Štuk, dvorana Union in Trg Leona Štuklja. Prav tako sem obiskovala muzikalno skupino English Student Theatre na Il. gimnaziji Maribor, kjer sem dobila ogromno odrskih izkušenj. Nastopali smo po celotni Sloveniji, med drugim tudi v Cankarjevem domu in na Festivalu Lent.Trenutno pojem kot spremljevalna pevka pri Alyi in Nipketu. Hkrati pripravljam avtorske skladbe v skupini Shuga Coat, s katero ustvarjamo lasten album, in svoje skladbe v projektu Klarity. V glasbi najbolj uživam, ko stopim na oder in me obsijejo luči. Prijatelji mi pravijo, da sem takrat 'najbolj jaz'. V prihodnosti bi rada izdala nekaj singlov in tudi album s svojimi projekti," je zapisala Klarity

Klara Klasinc - Klarity in Tilen LotričFoto: Maja Selinšek in Luka Blatnik

Glasovanje je potekalo med 10. in 20. uro, in sicer v spletni anketi, dnevnega zmagovalca pa je nato RTV Slovenija objavila preko družbenih omrežij.

Mladi talentirani glasbenik Tilen Lotrič je pevec, študent Akademije za glasbo v Ljubljani in drugouvrščeni superfinalist šova Slovenija ima talent. Do zdaj je izdal skladbi Pokliči kdaj v sodelovanju z Nušo Derenda in Upam, da si srečna v sodelovanju s Poskočnimi muzikanti.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:10)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Klarity, ki je stavila na pesem Diham.

Zmagovalka dneva je postala Klarity.Foto: Maja Selinšek
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.5.2020

RTV Slovenijo bo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopala Ana Soklič

16.5.2020

Najboljša slovenska evrovizijska pesem je No One od Maje Keuc

14.5.2020

Ana Soklič razkrila, kako bi izgledal ESC nastop v Rotterdamu

11.5.2020

Mineva 13 let, odkar nam je Alenka Gotar prvič pripela finale

10.5.2020

Kako zveni Lea Sirk v prenovljeni evrovizijski skladbi Hvala, ne!?

Facebook

Twitter