Ema Freš 2020, 3. glasbeni troboj: Prepričali duo Marmoris in Saška

Po zadnjih treh glasbenih dvobojih (preden še eno priložnost dobijo poraženci) se je odvil še tretji troboj, v katerem so se pomerili Saška, Nuša Pliberšek in Marmoris. Po zaključku spletnega glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da sta zmagovalca tedna Saška in duo Marmoris, Nuša Pliberšek pa bo dobila še eno priložnost.

V tretjem troboju so prepričali Marmoris in Saška.Foto: Timjan Ješelnik in osebni album

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa bo dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju. Med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema Freš.

Komentatorji Eme Freš

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc.

Spletno glasovanje za Emo Freš

Glasovali ste lahko tukaj.

In kdo so bili  finalisti tretjega troboja oziroma dnevni zmagovalci?

Zmagovalka 7. dvoboja: Saška (Saša Matajič), ki jo glasba spremlja že od otroštva, prihaja iz Murske Sobote. Pred kratkim se je odločila začeti svojo samostojno pot. Ema Freš se ji zdi več kot odlična priložnost za začetek samostojne poti mladega izvajalca, zato se je se tudi odločila, da se s skladbo Še kar lovim tvoj nasmeh avtorjev Matica Mlakarja in Jureta Skaze prijavi na ta spletni izbor.

Zmagovalka 8. dvoboja: Nuša Pliberšek, ki se prav tako ukvarja z glasbo od mlaih nog, prihaja iz Oplotnice. "Z glasbo se ukvarjam že od malih nog. Moja glasbena pot se je začela v 3. razredu osnovne šole, ko sem se prijavila na 'Bistriške talente', kjer sem osvojila drugo in tretje mesto. V 4. razredu osnovne šole sem začela obiskovati glasbeno šolo in jo obiskujem že osem let, kjer se učim popovskega in klasičnega petja. Leta 2018 sem zasedla prvo mesto na spletnem glasbenem tekmovanju v Beogradu v kategoriji pop-džezovskega petja. Leta 2019 sem se udeležila tekmovanja Temsig iz klasičnega petja. Istega leta sem zmagala na tekmovanju Pod Roglo se poje in igra, kjer sem osvojila naziv glasbena zvezda Štajerske," pove mlada pevka.

Zmagovalci 9. dvoboja: Marmoris nima stalnih članov. Predstavlja priložnost mladim glasbenikom, da se v ustvarjalno navdihnjenem okolju umetniško izražajo. Vse to počnejo v družbi sovrstnikov s podobnimi željami. Prijavljena pesem je prva izmed prihodnjih komercialno objavljenih. Izvajata jo Matic Skok in Andraž Kos.

Nuša Pliberšek bo dobila še eno priložnost.Foto: Sandra Markež

Če strnemo mnenje komentatorjev (njihovo (ne)navdušenje nad skladbami so lahko ogledate spodaj), so bili Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc najbolj navdušeni nad Saško, nato sledi Nuša Pliberšek, najslabše pa so 'ocenili' projekt Marmoris.

In kako so pesmi navdušile komentatorje? Svoje mnenje o zmagovalnih skladbah četrtega, petega in šestega dvoboja so povedali tudi komentatorji. Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc so pesmi ocenili z besedami Eh (kar je najslabše oziroma ocena 1), nato sledijo Nenavdušen (2), Recimo (3), Štima (4) in na koncu Freš (kot čista petica), kar je po njihovem mnenju najboljše. Kako se je kdo odločil, je označeno z zvezdico *.

SAŠKAEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
NUŠA PLIBERŠEKEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič  *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
MARMORISEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič * 
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter