Ema Freš 2020, 3. glasbeni dvoboj: Presenetila manj izvirna Martina

V tretjem dvoboju sta se med seboj pomerili Astrid in Avantgarden (Sing To Me) ter Martina (Pleši), ki se tokrat predstavlja kot samostojna izvajalka. Martina, ki je zmagovalka tretjega glasbenega dvoboja, je sicer članica skupine Simptomi, začetki glasbenega sodelovanja članov skupine Astrid in Avantgarden pa segajo v poletje leta 2017.

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico.

Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.

Začetki glasbenega sodelovanja članov skupine Astrid in Avantgarden segajo v poletje leta 2017. Začelo se je s telefonskim klicem in željo po skupnem ustvarjanju, nadaljevalo z izmenjavo telefonskih posnetkov zametkov novih skladb. S plaže na plažo, dobesedno. Janez Hace in Astrid Kljun sta nato nekaj mesecev ustvarjala sama s pomočjo skupne improvizacije. Besedila so nastajala na kraju samem, brez predhodne priprave, in od vsega začetka izžarevala globoko črnino nezavednega. Surov material sta nato poslala Martinu Štiberniku, tretjemu izmed treh. V prehodu na novo stopnjo skupnega umetniškega izražanja se je skupina preselila v prostore snemalnega studia Marsh Recording Studio, kjer so improviziranim demoposnetkom nadeli ime, jih preoblikovali in poiskali njihov globlji pomen. Življenje so vdihnili tudi skladbi Coconut, ki je izšla konec septembra, in skladbi, ki jo prijavljajo na Emo Freš.

Astrid in Avantgarden ter Martina.Foto: Osebni album in Tomaž Levičar

Komentatorji vsak dan komentirajo dva tekmovalca. Med 10. in 20. uro pa v spletni anketi glasujejo glasovalci, dnevni zmagovalec pa je nato znan še isti večer. Za dnevnega zmagovalca lahko glasujete tukaj.

Martina je članica skupine Simptomi, na Emi FREŠ pa se predstavlja kot samostojna izvajalka. Skupina Simptomi je nastala leta 2017 in je sestavljena iz znanih dolenjskih glasbenikov. Posneli so tri pesmi, in sicer v studiu Metulj v Novem mestu. Nastopili so že na Lentu v Mariboru, na Prazniku glasbe v Ljubljani, v Orto baru, na glavnem trgu v Celju ... Postali so tudi Cityband 2019 po mnenju strokovne komisije.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:15)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Martina, ki je stavila na pesem Pleši.

Martina je z zmago (in dobro organiziranostjo) zagotovo presenetila, saj pesem ni nek glasbeni presežek. To sta ugotovila tudi komentatorja tretjega dvoboja, Klemen in Rebeka, ki sta dejala, da je pesem bolj kot ne primerna za študentske ali Mambo Kings žure oziroma, da bi lahko Martina pokazala malce več izvirnosti oziroma tiste svežine, ki se tako zelo išče. A ljudstvo ima, kot pravijo, vedno prav ...

Glasovalce je v 3. dvoboju prepričala Martina.Foto: Tomaž Levičar
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter