Ema Freš 2020, 2. krog, zadnji par: Zadnji izbranec je Tilen Lotrič

V drugem krogu sta kot šesti par še eno priložnost dobila Ljudmila Frelih (Vztrajaj, ker je vredno) in Tilen Lotrič (Jaz in ti). Prek spletne ankete so glasovalci še zadnjič izbrali zmagovalca dneva, ki se je uvrstil v zadnji petkov izbor za zmagovalca tedna. To je postal Tilen Lotrič, ki smo ga spoznali v šovu Slovenija ima talent.

Potek spletnega izbora

Od 4. novembra sta se ob ponedeljkih, torkih in sredah predstavila po dva izvajalca. Glasovalci so nato izbrali vsak dan enega, ki se je uvrstil v petkov izbor. Izmed treh zmagovalcev dneva so glasovalci ob petkih v novem krogu glasovali za zmagovalca, ki je prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta bila dva, saj je drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev je bilo tako šest takšnih, ki so se v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš.

Ljudmila Frelih je mlada glasbenica, pianistka, pevka, študentka džezovskega petja na ljubljanskem glasbenem konservatoriju, spogleduje pa se tudi s popom. Njeno življenje je že od malega prepojeno z glasbo. Lahko bi rekli, da ji je bila položena v zibelko. Vsi v družini so namreč glasbeniki. Po dvanajstih letih učenja klavirja se je usmerila v petje, ki je njena velika strast. Pod mentorstvom Štefice Stipančević, Ane Bezjak, Vesne Petković, Zvezdane Novaković, Katarine Juvančič idr. se je kalila tudi v pisanju glasbe in besedil. Tako je nastal njen prvi singel Nikoli ne boš moj. Najraje nastopa s skupino, večkrat pa v duetih ali kot solistka. Redno se udeležuje vokalnih glasbenih delavnic tako v Sloveniji kot v tujini. Vedno išče nove priložnosti za ustvarjanje in sodelovanje, za to pesem pa je združila moči z odličnima glasbenikoma Jeanom Markičem in Domnom Gracejem.

Tilen Lotrič in Ljudmila FrelihFoto: Luka Blatnik in Tanja Pečenko

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje.

Mladi talentirani glasbenik Tilen Lotrič je pevec, študent Akademije za glasbo v Ljubljani in drugouvrščeni superfinalist šova Slovenija ima talent. Do zdaj je izdal tri skladbe, in sicer Pokliči kdaj v sodelovanju z Nušo Derenda, Upam, da si srečna v sodelovanju s Poskočnimi muzikanti, zadnja pa je obarvana božično, saj gre za priredbo zna božične melodije Let it snow.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalec dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:10)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalec dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postal Tilen Lotrič, ki je stavila na pesem Jaz in ti.

Zmagovalec dneva je postal Tilen Lotrič.Foto: Facebook Tilen Lotrič
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter