Ema Freš 2020, 2. krog, prvi troboj: Prepričali Alfirev in Pia Nina

Po treh glasbenih dvobojih, v katerih se je med seboj pomerilo šest poražencev, je bil na vrsti še troboj, v katerem so se pomerile tri dnevne zmagovalke, Alfirev, Pia Nina in Nuša Pliberšek. Ljudstvo in stroka so se odločili za pevko Alfirev in Pio Nina, Nuša Pliberšek pa zapušča tekmovanje.

Pia Nina in Alfirev sta zmagovalki tedna.Foto: Špela Urbanc in promo foto

Ema Freš, prvi in drugi krog

Od 4. novembra sta se ob ponedeljkih, torkih in sredah predstavila po dva izvajalca. Glasovalci so nato izbrali vsak dan enega, ki se je uvrstil v petkov izbor. Izmed treh zmagovalcev dneva so glasovalci ob petkih v novem krogu glasovali za zmagovalca, ki je prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta bila dva, saj je drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev je bilo tako šest takšnih, ki so se v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa je s 25. novembrom dobilo še eno priložnost.

Komentatorji in glasovanje

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje. Glasovanje poteka med 10. in 20. uro, in sicer v spletni anketi, dnevnega zmagovalca pa nato objavi RTV Slovenija preko družbenih omrežij. Ob petkih, ko poteka troboj, pa sta dnevna zmagovalca dva, saj enega izbere ljudstvo, drugega pa strokovna komisija.

In kdo so bile dnevne zmagovalke?

2. krog, zmagovalka 3. dvoboja: Alfirev pravi, da se je, ko so jo starši prisilili igrati kitaro in klavir, njena želja pa je bila igrati flavto. Z nekaj akordi, ki so ji ostali od mučnih vaj, je začela pisati avtorsko glasbo: "Skozi leta sem napisala veliko besedil. Svoje pesmi sem pokazala prijateljicam, ki so me prepričale o tem, da nekaj celo objavim na spletni strani SoundCloud. Prek omenjene platforme sta me odkrila producenta Patrik Šimenc in Žan Vončina. Navezali smo stik ... in tako je nastala pesem Črno Bela Lika, s katero se tudi prijavljam na Emo Freš."

2. krog, zmagovalka 2. dvoboja: Nuša Pliberšek prihaja iz Oplotnice. "Z glasbo se ukvarjam že od malih nog. Leta 2018 sem zasedla prvo mesto na spletnem glasbenem tekmovanju v Beogradu v kategoriji pop-džezovskega petja. Leta 2019 sem se udeležila tekmovanja Temsig iz klasičnega petja. Istega leta sem zmagala na tekmovanju Pod Roglo se poje in igra, kjer sem osvojila naziv glasbena zvezda Štajerske," pravi mlada pevka.

2. krog, zmagovalka 1. dvoboja: Pia Nina je 20-letno dekle, ki prihaja iz Kranja: "Sem ena tistih, ki nima odgovora na vprašanje »kdaj si začela peti«. To rada počnem od nekdaj. Sem samouk, ki jo navdušujejo velika imena kot so Sade, Amy Winehouse, Lana Del Rey, English Grammar ... Pri svojih 18 letih sem imela skupino pod imenom PIA, s katero smo igrali akustične soul-popovske priredbe, ta pa ni dolgo obstala zaradi različnih nesoglasij med člani. Zadnja tri leta sem poletja preživela v Dalmaciji, kjer sem nastopala po različnih lokalih ..."

Nuša Pliberšek se je poslovila od tekmovanja.Foto: Sandra Markež

Komentatorje je najbolj prepričala Pia Nina, ki je dobila celo dve oceni Freš, nato sledi Alfirev, brez Freš ocen. Malo manj pa je bila prepričljiva Nuša Pliberšek, ki prav tako ni osvojila nobene Freš ocene, ampak dvakrat Nenavdušen.

In kako so pesmi navdušile komentatorje? Svoje mnenje o zmagovalnih skladbah tega tedna so povedali tudi komentatorji. Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc so pesmi ocenili z besedami Eh (kar je najslabše oziroma ocena 1), nato sledijo Nenavdušen (2), Recimo (3), Štima (4) in na koncu Freš (kot čista petica), kar je po njihovem mnenju najboljše. Kako se je kdo odločil, je označeno z zvezdico *.

 PIA NINAEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič  *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
NUŠA PLIBERŠEKEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
ALFIREVEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter