Ema Freš 2020, 2. krog, četrti par: Finalistka tedna je Lana Hrvatin

V drugem krogu sta kot četrti par še eno priložnost dobili dve glasbenici, in sicer Lana Hrvatin (Dream) in Martina (Pleši). Po zaključku glasovanja, ki je potekalo med 10., in 20. uro, je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Lana Hrvatin.

Od 4. novembra sta se ob ponedeljkih, torkih in sredah predstavila po dva izvajalca. Glasovalci so nato izbrali vsak dan enega, ki se je uvrstil v petkov izbor. Izmed treh zmagovalcev dneva so glasovalci ob petkih v novem krogu glasovali za zmagovalca, ki je prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta bila dva, saj je drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev je bilo tako šest takšnih, ki so se v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš.

Lana Hrvatin, ki je nastopila v devetem glasbenem dvoboju, kjer je slavil dvojec Mrmoris, prihaja iz Izole. "Z glasbo se ukvarjam, tako rekoč odkar govorim. Uradno šolanje sem začela pri šestih letih v Glasbeni šoli Koper, kjer sem tudi končala nižjo glasbeno stopnjo smeri violina. Leta 2015 sem se začela ukvarjati s petjem pri Lei Sirk, pri njej sem se učila dve leti. Od takrat tudi redno nastopam. Z njo in Tomy deClerquom sem ustvarila svojo prvo pesem Stronger Than Ever, ki je zmagala na festivalu novih skladb FENS. Pred enim letom sem začela šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, smer džez petje, kamor še vedno hodim. Poleg šole pojem tudi v rokovski skupini Le fam, s katero sem letos osvojila vizionarja za najboljši vokal," pravi Lana.

Lana Hrvatin in MartinaFoto: Osebni album in Tomaž Levičar

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec, Maja Pinterič in Rebeka Tomc. Komentatorji nato vsak dan komentirajo dva tekmovalca, s tem da nimajo vpliva na glasovanje.

Martina je članica skupine Simptomi, na Emi FREŠ pa se predstavlja kot samostojna izvajalka. Skupina Simptomi je nastala leta 2017 in je sestavljena iz znanih dolenjskih glasbenikov. Posneli so tri pesmi, in sicer v studiu Metulj v Novem mestu. Nastopili so že na Lentu v Mariboru, na Prazniku glasbe v Ljubljani, v Orto baru, na glavnem trgu v Celju ... Postali so tudi Cityband 2019 po mnenju strokovne komisije.

Razpored tekmovanj za Emo Freš.Foto: RTV Slovenija

Zmagovalka dneva je ... (razglasitev rezultatov, posodobitev novice ob 20:05)

Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 10. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva - po mnenju anketnih glasovalcev - postala Lana Hrvatin, ki je stavila na pesem Dream.

Tokrat je prepričala Lana Hrvatin.Foto: Osebni album
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter