Ema Freš 2020, 1. glasbeni troboj: Zmagovalca sta Stella in Younite

Po prvih treh glasbenih dvobojih se je odvil še prvi troboj, v katerem so se pomerili dnevni zmagovalci, in sicer Špela Jezovšek - Stella, Younite in Martina. Po zaključku spletnega glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da sta zmagovalca tedna Stella in Younite. Enega je izbralo ljudsto, drugega pa strokovna komisija ...

Zmagovala 1. tedna sta Stella in Younite.Foto: Osebni album

Koga je navdušilo ljudstvo preko spletne ankete in koga strokovna komisija sicer RTV Slovenija ni sporočila, saj je - tako kot ponavadi, torej skrivnostno - preko družbenih omrežjih zapisala le zmagovalca tedna, ki sta postala, kot smo že zapisali, Stella in Younite. Martina bo kljub temu dobila še eno priložnost, in sicer, kot so zapisali še v sporočilu, "v četrtem in/ali petem tednu tekmovanja". In če za zaključek dodamo mnenje komentatorjev (njihovo (ne)navdušenje nad skladbami so lahko ogledate spodaj), so bili Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc najbolj navdušeni nad Younite, nato sledi Stella, najslabše pa so 'ocenili' Martino.

Potek izbora Ema Freš

Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo nato glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih v novem krogu - znova prek spletne ankete - glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija. Izmed 18 izvajalcev bo tako šest takšnih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Ema Freš. Ostalih 12 izvajalcev pa bo dobilo še eno priložnost, saj se bodo v naslednjih dveh tednih pomerili še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju. Med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema Freš.

Komentatorji Eme Freš

Izbor Ema Freš vodi pet komentatorjev, in sicer Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc.

Spletno glasovanje za Emo Freš

Za zmagovalca lahko glasujete tukaj.

In kdo so bili finalisti prvega troboja oziroma dnevni zmagovalci?

Zmagovalka 1. dvoboja: Špela Jezovšek – Stella je nasmejana in energična 19-letnica iz Šentjurja. Kot plesalka je sodelovala na mednarodnih festivalih in tekmovanjih, svojo pevsko pot pa že šesto leto uresničuje pri Vocal BK Studiu, v okviru katerega se je že udeleževala poletnih delavnic. Nastopila je na številnih pevskih festivalih v Sloveniji in v tujini, najbolj ponosna je na zmago na 39. Glasu mladih v Črnomlju, na festivalu FeNS 2019 pa je zmagala v najstarejši kategoriji s pesmijo Ocean.

Zmagovalca 2. dvoboja: Younite predstavljata dva mlada, ambiciozna glasbenika, Iza Leskovšek in Jakob Zlatinšek. Študenta poleg dolgoletnega prijateljstva združuje velika ljubezen do glasbe in še večja želja po deljenju te med širše množice. Skupno ustvarjanje sta Younite začela že v osnovni šoli, kjer sta nastopala na številnih, predvsem kulturnih prireditvah in koncertih, med drugim tudi na koncertih Nine Pušlar. Pred leti sta se odločila za resnejšo glasbeno pot in tako je nastal duo Younite. V zadnjem letu sta izdala dve avtorski pesmi: Junija in Noči, ki ju lahko slišimo tudi v celovečernem filmu Julija.

Zmagovalka 3. dvoboja: Martina je članica skupine Simptomi, na Emi Freš pa se predstavlja kot samostojna izvajalka. Skupina Simptomi je nastala leta 2017 in je sestavljena iz znanih dolenjskih glasbenikov. Posneli so tri pesmi, in sicer v studiu Metulj v Novem mestu. Nastopili so že na Lentu v Mariboru, na Prazniku glasbe v Ljubljani, v Orto baru, na glavnem trgu v Celju.

Martina bo, kot poraženka, dobila še eno priložnost.Foto: Tomaž Levičar

In kako so pesmi navdušile komentatorje? Svoje mnenje o zmagovalnih skladbah prvega, drugega in tretjega dvoboja so povedali tudi komentatorji. Bojan Cvjetićanin, Klemen Kopina, Denis Živčec ter Maja Pinterič in Rebeka Tomc so pesmi ocenili z besedami Eh (kar je najslabše oziroma ocena 1), nato sledijo Nenavdušen (2), Recimo (3), Štima (4) in na koncu Freš (kot čista petica), kar je po njihovem mnenju najboljše. Kako se je kdo odločil, je označeno z zvezdico *.

S T E L L A EhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič*
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
Y O U N I T EEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
M A R T I N AEhNenavdušenRecimoŠtimaFreš
Maja Pinterič *
Bojan Cvjetićanin*
Denis Živčec*
Rebeka Tomc*
Klemen Kopina*
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

26.1.2020

Petra Ceglar po Emi Freš predstavlja avtorsko skladbo Srce naglas

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

Facebook

Twitter