Ema 2014: Omar Naber s skladbo I won't give up cilja na zmago

Od leta 2004, ko je zmagal na tekmovanju Bitka talentov na Televiziji Slovenija, je stalnica slovenske glasbene scene. Z vokalom in pojavo je večkrat zaznamoval tudi izbore Ema, vedno pustil dober vtis, pesmi, s katerimi je nastopal, pa so postale uspešnice.

Omar NaberFoto: Vladimir Druškovič

Omar Naber je v zelo kratkem času postal najstniški idol, za svojega pa so ga vzeli tudi starejši poslušalci. Po odličnem nastopu na Evroviziji, ko je RTV Slovenija zastopal s pesmijo Stop, je sledil prvenec, album Omar, ki je bil najbolj prodajan album leta 2005. Enako velja tudi za prvi singel Vse, kar si želi! Ob razprodanih koncertnih dvoranah in izjemno uspešnih skladbah, ko se je vse bolj uveljavljal tudi kot avtor, je nastajal drugi album Kareem, izšel je leta 2007. Tudi drugi album je ponovil uspeh prvenca, na radijskih valovih pa je bil Omar stalen gost. Leta 2008 je s swingovsko obarvano pesmijo Sanjam presenetil na podelitvi Viktorjev, leta 2009 na Emi s kasnejšo uspešnico I still carry on. Dve leti kasneje je pesem z Eme 2011, Bistvo skrito je očem, postala ena izmed najbolje predvajanih v Sloveniji. Vmes je nastopil na Slovenski popevki, z glasom in stasom osvajal London, igral na njihovi podzemni in celo podpisal pogodbo z angleškim agentom. Počasi so začele nastajati nove skladbe, novi album pa je tik pred izidom. Nekatere pesmi, ki bodo na omenjenem albumu, so bile že predstavljene, bile so zelo dobro sprejete pri poslušalcih, zato že vsi nestrpno pričakujejo novi album.

Omar Naber je na Emi že slavil.Foto: Alesh Maatko

Novi album bo izšel v kratkem, takoj po izboru Ema 2014, saj bo Omar na tem izboru nastopil z avtorsko I won't give up in, kot pravi, se ne bo vdal, zato računa na zmago. Do njegovega novega slovenskega evrovizijskega nastopa pa uživajmo v skladbi Žamet - čutni baladi, ki tudi napoveduje nov album. Zgodbo opeva Omar, upodobil pa jo je odlični Boris Cavazza in zato mu je Omar še posebej hvaležen in si šteje v veliko čast.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter