Ema 2014: Ima Pika Nogavička oz. Bilbi zmagovalno kombinacijo?

Verjetno mnogi ne vedo, da Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička, ki je najbolj znana junakinja švedske otroške pisateljice Astrid Lindgren. Pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. Bo ta pogled na Emi 2014 zmagovalen?

Videospot njene največje uspešnice Hvala za vijolice beleži že več kot milijon ogledov na spletnem portalu YouTube, njena debitantska plošča Drobne Slike, pa je požela pohvale stroke in kritikov. Bo pohvaljen tudi nastop na Emi?

Bilbi, ki je nekakšen alter ego Maje Pihler Stermecki, je nadarjena, izobražena avtorica, pevka in igralka, ki si je v mnogih letih nastopanja po nemško govorečih odrih in v muzikalih nabrala ogromno izkušenj. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim, je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. 

Le kako nas bo Bilbi presenetila na Emi 2014?Foto: Alesh Maatko

Rock & roll zgodba

Trenutno s svojim bendom Direktorji (Peter Dekleva, Luka H. Gaiser, Davor Klarič, Urban Krč) pripravlja drugi studijski album Toskana.

Gre za zanimivo nadaljevanje prvenca, tako v glasbenem kot v čustvenem smislu. Obeta se 'rock & roll' zgodba z močnimi sporočili.

Njene pesmi zaznamujeta iskren, pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam predstavlja svet, kot ga vidi Bilbi – poln barv, topline in življenja. Hvala za vijolice, Kaj pa ti?, Iskrice in Ko tvoja sem še bla, so le nekateri izmed koščkov mozaika Bilbinega sveta. Na festivalu Slovenska popevka v letu 2011 sta z Gregorjem prejela nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo (skladba Drobne slike), leto kasneje, pa sta na festivalu Ema s skladbo Konichiwa zasedla drugo mesto. Pod aranžersko in dirigentsko taktirko Tadeja Tomšiča so Drobne slike dobile tudi Big Band preobleko v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija.

Bilbi se je predstavila tudi na Slovenski popevki 2013.Foto: Miloš Ojdanić
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.1.2020

Parvani Violet (Veronika Steiner): Uresničila se nam je dolgoletna želja

18.1.2020

Saška po zmagi: Enkrat se je že obrestovalo, morda se bo znova

18.1.2020

Na Emi Freš prepričali Parvani Violet in Saška, ki potujejo na Emo 2020

17.1.2020

RTV Slovenija izbira predstavnika za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

17.1.2020

Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin: Nekaj pesmi resnično izstopa

Facebook

Twitter