BQL bosta preskočila Emo 2019; to je skladba, ustvarjena za Evrovizijo

Te dni, ko se počasi izteka rok za prijavo na Emo 2019, se ugiba, kdo vse se bo s svojo pesmijo prijavil za sodelovanje na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije ter kdo ne. Med njimi sta tudi brata Rok in Anej Piletič, ki sta združena pod imenom BQL. Fanta sta se namreč odločila, da bosta novo Emo preskočila, za naprej pa so vse možnosti odprte.

BQL sta bila na Emi 2018 znova druga.Foto: Alesh Maatko

BQL sta na Emi do danes sodelovala že dvakrat, in sicer leta 2017 in 2018. Obakrat sta bila na koncu druga, prvič s pesmijo Heart of Gold ter drugič s skladbo Ptica, ki v angleški različi sliši na ime Promise. Po dveh nastopih s(m)o tako mnogi pričakovali, da bosta v letu 2019 poizkusila še tretjič. A se to ne bo zgodilo, saj sta se Anej in Rok Piletič odločila, da bosta nacionalni evrovizijski izbor za prihodnje leto preskočila. Sta pa zato predstavila novo pesem, ki sta jo mislila prijaviti na naš izbor oziroma na Emo 2019.

"Peru je bil ustvarjen za Emo 2019 in najin tretji poskus priti na Evrovizijo! Pa sva se po vsem, kar je bilo, odločila, da letos Emo preskočiva in izdava pesem že decembra," sta brata Piletič (BQL) zapisala na družbenem omrežju, informacija pa sta med drugim potrdila še v oddaji Vikend paket, kjer sta novo pesem Peru predstavila še širši javnosti.

BQL sta na Emi 2017 predstavila pesem Heart of Gold.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.5.2020

RTV Slovenijo bo na Pesmi Evrovizije 2021 zastopala Ana Soklič

16.5.2020

Najboljša slovenska evrovizijska pesem je No One od Maje Keuc

14.5.2020

Ana Soklič razkrila, kako bi izgledal ESC nastop v Rotterdamu

11.5.2020

Mineva 13 let, odkar nam je Alenka Gotar prvič pripela finale

10.5.2020

Kako zveni Lea Sirk v prenovljeni evrovizijski skladbi Hvala, ne!?

Facebook

Twitter