Kdaj naj bi potekala Ema 2021? Televizija se pripravlja na scenarij D

V začetku oktobra je RTV Slovenija sporočila, da je na povabilo za evrovizijsko skladbo za Ano Soklič (za Evrovizijo 2021) prispelo rekordnih 191 prijav. Ob uradni objavi je nacionalna televizija še sporočila, da bo objavila morebiten seznam izbranih skladb najpozneje do 31. decembra 2020, kar pomeni, da naj bi za izbrane pesmi izvedeli vsak hip.

Ana Soklič na Emi 2020.Foto: Alesh Maatko

A še preden bo znan seznam izbranih skladb, je vodja slovenske delegacije Aleksander Radič skupaj z Mašo Kljun za Escxtra.com spregovoril o pripravah na Emo 2021. Kot je dejal skozi klepet, se je ekipa razvedrilnega programa odločila, da bo nova Ema nekoliko kasneje, kot sicer. To pa zaradi tega, da bi lahko v primeru scenarija D na isti scenografiji posneli še Anin nastop. Scenarij D predvideva, da tekmovalci zapojejo 'od doma', torej is studia RTV.

In kako bodo to posneli? V pravilih med drugim piše, da televizija ne sme uporabiti posnetek z nacionalnega izbora, ampak mora za to posneti nov nastop, kjer pa ne sme biti občinstva, prav tako televizija ne sme objaviti posnetka pred ESC 2021. Nacionalne televizije bodo lahko za snemanje uporabile podobne tehnične možnosti in dimenzije, ki bi bile na voljo na odru v Areni Ahoy v Rotterdamu, lahko pa se odločijo za manjšo odrsko postavitev. Prav tako ti nastopi ne smejo vsebovati obogatene ali navidezne resničnosti ter drugih morebitnih dodatkov (kot so napirmer uporaba chromakey ali zelenega ozadja) ali pa posnetkov z droni.

Predvideni evrovizijski scenariji. Trenutno bi obveljal scenarij D.Foto: NPO/NOS/AVROTROS

Pesem Evrovizije naslednje leto zagotovo bo. Tako kot mi pri Emi so tudi organizatorji Evrovizije pripravili več scenarijev – od klasične izvedbe tekmovanja do skrajnega scenarija, predvajanja posnetkov tekmovalnih skladb.

Kolegi nizozemske televizije se res trudijo in tudi mi upamo, da bomo Ano Soklič videli in slišali nastopiti na odru v Rotterdamu. Zagotovo pa tekmovanje in glasovanje bo, tako da bomo dobili zmagovalca Pesmi Evrovizije 2021.

Vanja Vardjan,
odgovorni urednik razvedrilnega programa na Televiziji Slovenija

Aleksander Radić je skozi spletni pogovor Humans of Eurovision #10 (celoten pogovor si lahko ogledate spodaj) dejal, da so se za takšno potezo odločili, da prihranijo predvsem denar, saj bi takoj po Emi - mimogrede, televizija je že pred časom sporočila, da bomo novo Anino pesem izbrali najkasneje do 9. marca 2021 - na isti scenografiji posneli še Anin nastop, ki ga bi potem videli v Rotterdamu v prvem predizboru, 18. maja 2021, seveda če bo na koncu obveljal scenarij D. Kateri scenarij (A, B, C ali D) bo dejansko obveljal na koncu naj bi bilo, kot so nam zaupali nizozemski kolegi, znano že sredi februarja 2021, ko bo o tem odločal rotterdamski mestni svet. Zaenkrat je na Nizozemskem najmanj do 19. januarja 2021 t. i. 'lockdown', kar pomeni, da so zaprte vse nenujne trgovine ter da kakršna koli druženja odpadejo. Vse tja do marca 2021 pa se odsvetujejo vsa potovanje čez mejo.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.5.2021

Ana Soklič po nastopu strnila misli: Zgodilo se je, tako kot se je

13.5.2021

Ana Soklič po drugi vaji: Najbolj si želim, da bom tudi sama zadovoljna

12.5.2021

Rotterdam 2021: Ana Soklič se je na drugi vaji izognila padcu

9.5.2021

Ana Soklič po prvi vaji: Fokusiramo se na vsebino, ki jo skladba nosi

8.5.2021

Rotterdam 2021: Tako je izgledala Anina vaja – od kozmosa do oceana

Facebook

Twitter