Anja Kotar znova v Sloveniji

Pop ustvarjalka Anja Kotar, ki v Ameriki navdušuje s svojo glasbo in ki smo jo leta 2016 spremljali na naši Emi ter v okviru festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe, se v zadnjih dneh mudi po Sloveniji. Simpatična pevka med drugim predstavlja tudi nov videospot za skladbo Modern Galileo, ki jo navdihujejo ritmi iz 80. let.

Anja Kotar se te dni mudi v Ljubljani.Foto: Jani Ugrin

Pri skladbi je sodelovala s producentom Pascalom Guyonom, trikratnim nominirancem za Grammyja, ki je izpilil poskočne ritme, da se skladajo z Anjinim besedilom o moderni ljubezni. Anja pravi, da skladba z zvoki videoiger iz 80. let predstavlja hvalnico današnji dobi tehnološkega napredka. Tematika besedila je namreč prav novodobna romanca med posameznikom in zaslonom. Videospot za skladbo je režiral fotograf Jani Ugrin, v njem pa prevladuje futuristično vzdušje, ki gledalca popelje v svet, kjer vladajo neonske luči in tehnologija. Neonska arhitektura losangeleške kitajske četrti, kjer je bil videospot posnet, še dodatno poudarja sodobno melodijo in besedilo pesmi.

Anjina glasba postaja vse bolj prepoznavna v Ameriki, saj njen odločen vokal in izrazite videospote izpostavljajo številni znani ameriški glasbeni blogi, kot so imperfectfifth, NeuFutur, AXS in Indie Minded.

Anja Kotar na Emi 2016.Foto: Alesh Maatko

Zavita v tančico skrivnosti

Pesmi v slogu Top 40 Pop bodo utelešale milenijsko generacijo in njihov odnos do tehnologije, več pa naj za zdaj ostane skrivnost.

Anja Kotar

»Anjin močen soul glas poplesuje po melodijah, ob katerih morate tudi sami zaplesati,« je napisala urednica bloga imperfectfifth za skladbo »Coltrane«. Anja za svoje skladbe ustvarja tudi videospote, preko katerih še dodatno izraža svojo edinstvenost in individualnost. Prav s tem namenom se je tudi vrnila v Slovenijo, saj namerava pri nas posneti kar tri nove videospote za single, ki jih bo izdala v prihajajočem letu.

Anja Kotar na festivalu DSZG 2016.Foto: Alesh Maatko
Foto: Jani Ugrin

Anja je svojo glasbeno nadarjenost začela izkazovati že v otroških letih, saj se je takrat udeležila številnih državnih in mednarodnih klavirskih tekmovanj, na katerih je večkrat prejela tudi nagrade. Svoje glasbeno udejstvovanje je nato nadaljevala v Kaliforniji, kjer je diplomirala na prestižni univerzi Berklee College of Music, petja pa se je učila tudi pri enem izmed losangeleških najvplivnejših učiteljev petja Micahu Plissnerju.

Svoj prvi album Nomad je izdala s pomočjo kampanje na Kickstarterju, od takrat pa je za več svojih skladb posnela tudi videospote. Njeno glasbo vrtijo vse večje ameriške študentske radijske postaje, na Spotifyu pa je dosegla že več kot 400.000 predvajanj.

Anja svojo kreativno žilico izraža tudi preko modnega ustvarjanja. S svojo spletno trgovino Too Cool želi predstaviti edinstveno modno-glasbeno izkušnjo, saj meni, da je prihodnost glasbe v večplastni umetniški izkušnji, pri kateri glasba postane več kot samo skladbe.

V Ljubljani bo posnela kar tri videzgodbe.Foto: Jani Ugrin
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.5.2021

Kaj prinaša biografija nekdanjega evrovizijca, Vlada Kalemberja?

6.5.2021

Domači glasbeniki in pevci združeni v dveh nepozabnih klasikah

4.5.2021

V minuti in v še večjem pakiranju

1.5.2021

Zala in Gašper o prvem prepiru med osebama, ki se imata radi

27.4.2021

20-letni flirt Romea in Julije

Facebook

Twitter