20-letni flirt Romea in Julije

Skupina Flirrt predstavlja jubilejno verzijo hita Romeo in Julija, v kateri je violino odigral Gibonnijev mojster Marko Ramljak. Bend s sedmimi albumi, med katerimi pa še ni zbirke največjih hitov, se pripravlja na praznovanje 25-letnice in novo ploščo.

Je že čas za 'the best of'?

The best of' albuma še nismo izdali preprosto zato, ker smo zelo živ in ploden bend, pripravljenih imamo na stotine besedil in melodij, razmišljamo o osmem in devetem albumu, in naš večni problem je katere skladbe sploh izdati.

Nas pa ob nastopih redno sprašujejo, kje se da dobiti ploščo z vsemi našimi hiti. Zanje smo posneli novo verzijo zimzelenčka Romeo in Julija, obljubimo pa, da bomo ob 25-letnici spet razmislili tudi o zbirki največjih uspešnic.

Skupina Flirrt

Skupina Flirrt zabava, ustvarja, se razvija, redno izdaja novo glasbo in veliko nastopa že četrt stoletja. Ob tem, da so se pozicionirali kot 'resen' pop bend, jih skupaj s preporodom glasbe ter pop kulture s preloma tisočletja odkrivajo vedno nove generacije poslušalcev. Njim, pa tudi nepopravljivim nostalgikom, je namenjena nova verzija hita Romeo in Julija, pri kateri so sodelovali tudi Marko Ramljak, Krešimir Tomec in Robert Pikl.

Na prelomu tisočletja je skupina Flirt izdala tretji studijski album Univerzum. Pred tem, na vrhuncu eksplozije Brit-popa, na čelu z bratoma Gallagher in Damonom Albarnom, so mladinci iz Ljubljane najstnicam že zrahljali košarice z Jutranjim striptisom in albumom Frizerski salon. Sledil je U2-jevski Modroplavo z uspešnicama Ko je ni in Njena balada, potem pa je prišel hit, s katerim je študentski indie band postal vseslovenska pop atrakcija.

Fantje pričakujejo, da se bodo lahko na odre vrnili že čez nekaj mesecev.Foto: Jaka Kniplič
8. februarja 2022 bo skupina Flirrt stara 25 let.Foto: Jaka Kniplič

"Posneli smo že skoraj cel album, to je bil zadnja skladba. S kitaristom Luko Vundukom sva v našem starem placu ustvarjala to pesem, ko je zaigral danes zimzelen kitarski rif ... in to je bilo to! Spomnim se tudi sestanka na založbi Menart, kjer smo 'zapeli' okoli izbire prvega singla. Mi smo stavili na pesem, ki kasneje sploh ni izšla samostojno, založba pa je izbrala skladbo, ki smo jo naslovili 'Oktober ni za Romea in Julijo'. In zapletlo se je že pri naslovu. Bilo je napeto, energija res ni bila dobra, a smo poslušali založbo," se spominja Rok Lunaček, ki za zaključek dodal: "Potreben je bil le en teden radijskega predvajanja in nastop pri Mariu Galuniču, da se je pesem prijela. Ko smo imeli konec tedna špil v ljubljanskem Eldoradu, je ta pokal po šivih in vsi so peli z nami. Ko se je čez nekaj dni vse skupaj ponovilo še na Koroškem, nam je bilo jasno, da je Romeo in Julija hit, s katerim je bend stopil stopničko višje. Sledila je turneja, razprodana Rdeča dvorana v Velenju ... niz uspešnic, ki se do danes še ni prekinil, a ta pesem je med vsemi najbolje preživela test časa in postala zimzeleni slovenski pop hit."

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.6.2021

Alenka Godec vabi na morje

17.6.2021

Neisha na ALEJI SKY odprla pestro koncertno poletje; sledi UMcoustic

16.6.2021

Razkrita druga glasbena LEGENDA: Vili Resnik

15.6.2021

To pa je priznanje! Rockerji z Eme 2020 med najboljšimi na svetu

15.6.2021

Skupina Proper pomahala v slovo; Luka Sešek novi pevec Avsenikov

Facebook

Twitter