ESC 2020

14. maj: Zgodil bi se drugi predizbor, dobili bi novih deset finalistov

Če se ne bi zgodila pandemija covida-19, zaradi katere so 18. marca odpovedali Pesem Evrovizije 2020, bi se drevi odvil še drugi predizbor, kjer bi se za novo evrovizijsko vstopnico borilo 18 predstavnikov, deset najboljših pa bi se uvrstilo v sobotni veliki finale ...

Drevi bi se odvil drugi predizbor.Foto: NPO/AVROTROS/NOS

V prvi polovici drugega predizbora bi se tako predstavile: Avstrija, Moldavija, Poljska, San Marino, Srbija, Islandija, Češka, Grčija in Estonija. V drugi polovici predizbora pa še: Danska, Bolgarija, Švica, Finska, Armenija, Latvija, Gruzija, Portugalska in Albanija. Poleg 18 držav bi v drugem predizboru glasovale še tiste države iz družine 'velikih pet', ki so že v finalu, torej Francija, Velika Britanija in Španija.

Uradni vrstni red za drugi evrovizijski predizbor 2020.Foto: Eurovision.tv

Večer, ki so ga poimenovali Eurovision Home Party so predvajali le na spletu, v času živega prenosa pa si ga je ogledalo več kot 100.000 gledalcev. Nekateri oboževalci so si ob tem naredili pravo evrovizijsko vzdušje, zopet drugi pa so zraven prepevali kot že dolgo ne.

Kljub odpovedi Pesmi Evrovizije pa so organizatorji (skupaj z zvezo EBU) na večer drugega predizbora vendarle pripravili 'online' šov, ki je bil na sporedu v času planiranega predizbora, torej v četrtek zvečer med 21. in 23. uro. Spletni netekmovalni predizbor je sicer tokrat potekal nekoliko manj časa, namen pa je bil, da predstavijo vse pesmi, poleg tega pa so še pokazali kako ob tem - čeprav doma - uživajo številni oboževalci, ki so imitirali svoje evrovizijske zvezde.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

8.9.2020

Na Otroški Evroviziji 2020 13 držav; tekmovalci bodo prepevali 'od doma'

1.9.2020

Na avgustovski lestvici TOP 10 kar dva turška predstavnika

29.8.2020

V svetu Evrovizije se 1. septembra začenja novo koledarsko leto

21.8.2020

Kateri scenarij bo obveljal?

15.8.2020

Ruski Little Big novo uspešnico posveča najbolj priljubljeni hrani

Facebook

Twitter