Nekdanji evrovizijci in zvezdniki muzikala Naša bila štorija v Ljubljani

Naša bila štorija je scensko glasbeni projekt, ki nas popelje v Split, v 70. leta, kjer se mladi par nedolžno in otročje zaljubi ter prvič odkriva čare ljubezni, tudi tiste bolj grenke, ko boli zlomljeno srce. Muzikal je zasnovan na scenariju avtorjev, Gorana Karana in Nenada Ninčevića, ki pa jo je v obliki muzikla oživela režiserka Nina Kleflin.

Ivana Šundov, Severina in Danijela MartinovičFoto: Simone Di Luca

Pesmi iz muzikla pa, četudi sledijo delu zgodbe, odlično delujejo tudi samostojno, nekatere od njih so tako že več kot uspešno osvojile radijske valove in širše občinstvo. Velik potencial muzikla je nemudoma pritegnil pozornost medijev in občinstva, ne samo na Hrvaškem, temveč v celotni regiji. Tako je tudi uvodni singl ‘Sta je svit’, duet Severine in Gorana Karana, čez noč osvojil radijske valove in se v prvem tednu predvajanja plasiral na tretje mesto nacionalne top liste. Sijajen aranžma Nenada Šiškova poslušalca vodi v neko drugo, pravljično dimenzijo, v kateri je mogoče prav vse. Zato lahko brez dvoma povemo, da je Šiškov, ki se podpisuje pod aranžma vseh 16 pesmi muzikla, uspel preseči vse, kar te dni poslušamo v radijskih etrih, hkrati pa je ustvaril skladbo, ki pritiče Disneyjevim pravljicam.

Na predstavitvi, ki jo je povezovala Ivana Šundov, so doživeto o glasbeni ljubezenski zgodbi pripovedovale osrednje zvezde: Severina, Goran Karan, Danijela Martinović in Nenad Nnčević.

Severina je o ponovnem sodelovanu s Karanom dejala, da je bil trenutek, ko jo je k sodelovanju povabil Goran, eden najlepših trenutkov v njenem življenju. "Ko je Goran pred menoj zaigral na kitaro in odpel pesmi iz predstave, sem bila tako navdušena, da sem v oči dobila solze. S takim žarom in ljubeznijo je igral in pripovedoval zgodbo muzikala, da si čutil neskončno ljubzen, ki je tudi glavna tema zgodbe. Vem, da bo ta projekt, ki je pripravljen z dušo in srcem, v mojem življenju pustil neizbežen pečat," je v žaru razložila Severina, ki v muzikalu igra glavno žensko vlogo.

Tudi Danijelo je v nastop prepričal žar Goranovih oči, ko je pripovedoval o muzikalu. "Ko me je Goran ujel v garderobi in mi razložil o muzikalu s takim žarom v očeh, sem se takoj zaljubila v zgodbo in ne da bi vedela v kaj se podajam, sem privolila," kar malce zaljubljeno razlaga Danijela.

Severina in Danijela MartinovičFoto: Simone Di Luca
SeverinaFoto: Simone Di Luca

Idejni oče projekta Goran Karan z zgodbo želi v gledalcih vzbuditi ljubezen, dokazati, da ljubezen premaga vse, pa četudi je to nedolžna mladostniška zgoba.

"Želel sem, da se vrnemo v 70. leta, v čas mojega in Nenadovega otroštva, takrat ko smo verjeli, da lahko vse slabo premaga ljubezen," je o podzgodbi pojasnil Goran Karan.

Odlična igralska in pevska zasedba bo brez dvoma na avtentičen način pričarala znani splitski značaj, miselnost in humor. Duje (Goran Karan) je mladi up Hajduka, pred katerim je tekma njegovega življenja – tako tista na nogometni zelenici, kot tudi življenjska. Nogometaš ljubi lepo Ane (Severina), hči direktorja Vinka (Stefan Kokoškov), ki zaradi spora med dvema družinama ne želi niti slišati za Duja. Ana in Duje tako morata za svojo ljubezen pretrpeti vzpone in padce, grde poglede in žaljivke, vendar kljub vsemu ne obupata in se za svojo ljubezen borita do konca, kot to pravi tudi moto muzikla: Sve ča ljubav složi, nije grij ...

Predstavitev muzikala Naša bila štorija.Foto: Simone Di Luca

Album je požel izreden uspeh, saj je dolgo časa kraljeval na samem vrhu.

Za produkcijo projekta je bila zadolžena diskografska hiša Scardona, ki je hkrati izdala tudi izjemno uspešen album z vsemi sedemnajstimi skladbami, ki so jih odpele največje zvezde hrvaške glasbene scene.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.7.2018

Ljubezen na dotik Aleksandru Novaku pomeni nekaj več

12.7.2018

Poletje je letni čas, ki mi je najbolj všeč, pravi nadarjeni glasbenik Nino

12.7.2018

Poletje, kot ga vidi Saša Lešnjek

7.7.2018

Kakšni so neskončni hodniki finalistke šova Nova zvezda SLO?

4.7.2018

Vroča imena šova Slovenija ima talent v poletnem hitu Vroče

Facebook

Twitter