Žan Serčič o dekletu, ki se mu je kot svetla podoba prikazala v sanjah

Postavni in talentirani glasbenik Žan Serčič ne počiva, ampak je predan k ustvarjanju novih in novih melodij. Ena izmed nih je tudi Samo najin ples, ki ima prav posebno zgodbo.

Postavni Žan SerčičFoto: Menart Records

Video zgodba Samo najin ples je nastala za skladbo, ki je uvrščena tudi na debitanski avtorski albuma To sem jaz in je že četrti singel albuma, o katerem je Žan Serčič povedal: »Skladbe iz albuma se žanrsko oz. vsaj produkcijsko nekoliko razlikujejo od skladbi Letim, Nazaj in ostalih bolj modernih pesmi, ki sem jih v zadnjem letu posnel ali produciral. Z albumom sem si želel nekako vrniti pristnost inštrumentov in 'bendovske' izvedbe, kar v letu 2018 za poslušalca pomeni ''a lot to take in''. Pa vendar, ... projekte sprejemajo dobro, album pa bo zame izdelek na katerega bom vedno ponosen.«

Zgodba pesmi Samo najin ples je prav posebna, saj jo je glasbenik spisal po spominu sanja, tako da je besedilo skoraj v celoti spisal kar sredi noči. »Pesem govori o plesu s punco, ki se mi je leta 2016 kot svetla podoba prikazala v sanjah. Bila je točno takšna kot jo v pesmi opisujem, ... nekajkrat sva sicer padla iz ritma a sva plesala celo noč - no vsaj dokler se nisem zbudil. Velikokrat se mi ob finaliziranju pesmi zgodi in tudi tokrat ni bilo drugače je to, da sem spoznal, da punca v prispodobi predstavlja zvezo med dvema, ki je v osnovi svetla in popolna, pa vendar ni brez napak,« je o pesmi povedal njen avtor.

Pesem Samo najin ples govori o plesu s punco ...Foto: Menart Records

Videospot je bil posnet v enem dnevu, od sončnega vzhoda do sončnega zahoda, na priljubljenih plažah polotoka Kamenjak. Posebnost videospota je tudi ta, da se Žan predstavi tudi kot plesalec. »Plesne korake sem se naučil po koreografiji, ki jo je sestavila plesalka v videospotu. Nisem kaj prida plesalec, zato je bilo snemanje velik izziv. Kar nekaj dni vaj je bilo za mano, preden smo se lotili snemanja videa. Upam, da bodo plesalci moje gibe gledali vsaj s priprtimi očmi,« je v smehu na lepe spomine snemanja videa povedal Žan.

Žan Serčič se podpisuje kot avtor in besedila novega singla Samo najin ples, vse štiri kitare je odigral sam, prav tako električni piano in vse spremljevalne vokale, ob tem pa je še povedal: »Kitarski solo na začetku, ki je pravzaprav ''hook'' komada, mi je odprl misli za marsikateri element v aranžmaju, saj sam po sebi spominja na ples. In še zanimivost za vse kitarske bralce: solo je posnet z eno najljubših kitar v moji zbirki: Fender Stratocaster '68 Reissue.«

Žan Serčič predstavlja romantično izpovedno pesem Samo najin ples.Foto: Menart Records
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

24.5.2019

Kaj nastane, ko združita moči Tanja Žagar in Igor Mikič?

23.5.2019

Alya osvaja tudi hrvaške poslušalce

23.5.2019

Nina Pušlar: Vedno lahko izbiramo in vse je mogoče

5.5.2019

Alen V. Vesel posveča pesem tistim, ki ga spremljajo že od vsega začetka

5.5.2019

Ljudmili Frelih so ob premieri nove pesmi Pritekle solze sreče

Facebook

Twitter