Za Ino Shai bo to drugi nastop

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. V drugem predizboru bo zapela še Ina Shai.

Ina ShaiFoto: Jure Gubanc

Ina Shai je slovenska pop-soul pevka, ki se je širši slovenski javnosti prvič predstavila na izboru Ema 2010 kot Martina Šraj, leto kasneje pa tudi v oddaji Slovenija ima talent, kjer je navdušila s svojim močnim črnskim vokalom in čutno interpretacijo. Ljubezen do glasbe je v njej rasla že od malih nog, saj je prepevala v gledaliških predstavah, pevskih zborih in muzikalih, kot je Chicago in Mamma Mia.

Ina trenutno zaključuje študij glasbe na BIMM Institutu v Londonu, kjer živi in ustvarja že dobri dve leti. Plod njenega dela je prvi EP album z naslovom Overload, ki ga je izdala 1. oktobra 2016. Na njem so 4 skladbe v angleškem jeziku, kjer se prepletajo zvrsti popa, soula ter r'n'b-ja. Album je prejel številne pozitivne kritike tako poslušalcev kot tudi glasbenih kritikov in naznanja še dolgo in uspešno kariero te mlade pevke.

Leta 2015 je na festivalu Melodije morja in sonca nastopila z avtorsko skladbo Iščem sonce in prejela nagrado Danila Kocjančiča za najobetavnejšega mladega izvajalca, letos pa je bila s strani Akademije Zlata piščal nominirana za Izvajalca leta.

Kot pevka, avtorica glasbe in besedil se je Ina Shai uveljavlja tako v Sloveniji kot tudi v Londonu, kjer je imela možnost sodelovati s Carlo Marie Williams, ki se je podpisala pod hite Beyonce in Britney Spears, prav tako je bila povabljena, da nastopi v priznanem Jazz klubu Ronnie Scotts ter na številnih prireditvah župana Londona.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

23.1.2018

Klemen Slakonja ne bo vodil Eme

6.1.2018

On My Way, Prisluhni mi, Blue and Red, kot zna zapeti Anabel

4.1.2018

Gianni Rijavec kritično o Emi

4.1.2018

Ema 2018 v studiu brez gledalcev in še brez projekcij ter brez LED enot

30.12.2017

Kdo je kdaj na Emi pred Emo 2018?

Facebook

Twitter