Za Ino Shai bo to drugi nastop

Na Emi 2017 se bo 17. in 18. februarja predstavilo šestnajst izvajalcev. V prvem predizboru jih bo zapelo osem, enako število pa tudi v drugem. Vse izvajalce v sliki in besedi predstavljamo tudi na Evrovizija.com. V drugem predizboru bo zapela še Ina Shai.

Ina ShaiFoto: Jure Gubanc

Ina Shai je slovenska pop-soul pevka, ki se je širši slovenski javnosti prvič predstavila na izboru Ema 2010 kot Martina Šraj, leto kasneje pa tudi v oddaji Slovenija ima talent, kjer je navdušila s svojim močnim črnskim vokalom in čutno interpretacijo. Ljubezen do glasbe je v njej rasla že od malih nog, saj je prepevala v gledaliških predstavah, pevskih zborih in muzikalih, kot je Chicago in Mamma Mia.

Ina trenutno zaključuje študij glasbe na BIMM Institutu v Londonu, kjer živi in ustvarja že dobri dve leti. Plod njenega dela je prvi EP album z naslovom Overload, ki ga je izdala 1. oktobra 2016. Na njem so 4 skladbe v angleškem jeziku, kjer se prepletajo zvrsti popa, soula ter r'n'b-ja. Album je prejel številne pozitivne kritike tako poslušalcev kot tudi glasbenih kritikov in naznanja še dolgo in uspešno kariero te mlade pevke.

Leta 2015 je na festivalu Melodije morja in sonca nastopila z avtorsko skladbo Iščem sonce in prejela nagrado Danila Kocjančiča za najobetavnejšega mladega izvajalca, letos pa je bila s strani Akademije Zlata piščal nominirana za Izvajalca leta.

Kot pevka, avtorica glasbe in besedil se je Ina Shai uveljavlja tako v Sloveniji kot tudi v Londonu, kjer je imela možnost sodelovati s Carlo Marie Williams, ki se je podpisala pod hite Beyonce in Britney Spears, prav tako je bila povabljena, da nastopi v priznanem Jazz klubu Ronnie Scotts ter na številnih prireditvah župana Londona.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.4.2018

Poglejte, komu je za snemanje spota Hvala, ne! uspelo prepričati Leo Sirk

25.4.2018

Vse bo tako, kot mora biti, pravi Lea Sirk, ki je že v nizkem startu

24.4.2018

Točke glasovanja slovenske žirije bo v Lizbono sporočila Maja Keuc

6.4.2018

Lea Sirk se ne boji nastopa, kljub temu, da ji pripisujejo zadnje mesto

29.3.2018

Postanite del evrovizijske zgodbe in posnemite spot za našo skladbo

Facebook

Twitter