White Xmas / Bel božič, kot ga vidijo Maraaya, BQL, Nika, Manca, Luka ...

Priljubljeni slovenski glasbeniki in izvajalci Maraaya, BQL, Nika Zorjan, Manca Špik, Luka Basi, Klara Jazbec in Ula Ložar oziroma glasbeniki produkcijske glasbene hiše Raay Music, so tik pred koncem leta stopili skupaj in posneli pesem ter videospot White Xmas / Bel božič – gre za predelavo najuspešnejše svetovne božične uspešnice White Christmas.

To je naše božično darilo za vse vas, pravijo glasbeniki.Foto: Raay Music

Združila sva svojo najožjo glasbeno ekipo, svoje izvajalce, tiste, s katerimi največ ustvarjava in, ki jih imava za svojo ožjo glasbeno družino. Tudi sama sva nora na božično glasbo in, združeno v en spot, da v decembru posladkamo poslušalce.

Maraaya

Melodija White Christmas je nauspešnejša božična pesem vseh časov, saj je posneta v več kot petsto različnih verzijah. Leta 1941 jo je prvič izvedel Bing Crosby, za njim pa med drugim Frank Sinatra, Elvis Presley, Ella Fitzgerald, Barbara Streisand, Michael Buble in mnogi drugi. Naj ob tem zapišemo, da je posebnost skladbe White Christmas ta, da ima zgolj osem verzov, ekipa produkcijske hiše Raay Music pa jo je preobleklav verzijo, kot je še ni bilo, saj združuje angleški, slovenski, prekmurski in hrvaški jezik.

Marjetka, duo Maraaya.Foto: Raay Music

White Christmas je ena tistih božičnih klasik, ob kateri se vedno naježim in je na moji 'playlisti' v mesecu decembru. Slišala sem ogromno priredb omenjene božične uspešnice in priznati moram, da ko sem slišala našo verzijo, je bilo jasno, kaj bo najveekrat predvajana pesem pri meni doma med letošnjimi prazniki. Če lahko ljudem z glasbo pričaramo nekaj dobre energije, nasmeh na ustih in positive med prazniki, potem mislim, da nam je prav s spotom in skladbo White Xmas / Bel božič uspelo.

Manca Špik

In kaj so ob tem povedali glasbeniki, ki so del nove zgodbe White Xmas / Bel božič?  "Upamo, da ob ogledu pozabimo na skrbi, ki jih je na svetu preveč. Slovenščina, angleščina, hrvaščina in prekmurščina se v tej skladbi in videospotu super razumejo, zakaj se ne bi še ostali? Ne glede na bravo kože, jezik, narodnost, moramo biti srečni, veseli, strpni in zadovoljni. V času praznikov, pa sploh. Vesela sva, da bomo z božično skladbo, združeni skupaj, pričarali nekaj čarobnih trenutkov," je ob tem povedal dvojec BQL. Nika Zorjan pa je dodala: "Takšne verzije pesmi White Xmas še ni bilo! Malo v angleščini, slovenščini, hrvaščini in seveda: PREKMURŠČINI. To smo mi! ️ Prijatelji in zagotovo najbolj povezana glasbena ekipa pri nas! S to pesmijo vam pošiljamo pozitivno energijo in hvala, ker ste TÜ!"

Nika ZorjanFoto: Raay Music
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter