Vsestranska umetnica Raiven bo na gradu ustoličila Kralja Babilona

"Kralj Babilona je sopomenka za hudiča. Ker nisem hotela uporabiti te besede v besedilu, sem šla raziskovat, kako bi jo lahko na malo lepši način zapakirala. Na splošno so me vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino," je v uvodu o svojem singlu dejala Raiven, ki ji na Emi, kjer je nastopila že večkrat, še ni uspel preboj na prvo mesto

RaivenFoto: Samantha Kandinsky

A če se vrnemo h Kralju Babilona je glasbenica glede religije v povezavi z zgodovino še dodala: "Zdi se mi, da ima to področje veliko besed, ki so redko uporabljene pri nas v umetnosti, tako v besedilih skladb kot v poeziji in v knjigah."

Na gradu bo akademsko izobražena pevka in harfistka nastopila s koncertnim repertoarjem, ki ga je izoblikovala tako na festivalskih odrih, kot je EXIT in na ostalih polakustičnih oziroma polelektričnih nastopih to poletje. Kraljestvo svojih REM-sanj, ki jih je zbrala na EP-plošči, Raiven tako seli na Ljubljanski grad. Koncert v okviru Grajske muzike, ki bo 3. oktobra ob 21. uri, napoveduje s singlom Kralj Babilona z aktualne EP-plošče. "Koncert na Ljubljanskem gradu se bo razlikoval od promocijskega koncerta v SiTi Teatru že s samo postavitvijo odra in bo vizualno še bolj privlačen. Večji del koncerta bodo z mano na odru plesalci in tudi na malo drugačen način bomo prepletli akustiko z elektroniko, kajti na drugih koncertih imam ali samo eno ali drugo. Tu pa bo prvič preplet obojega," je še pojasnila Raiven.

Na splošno so me vedno zanimale religije v povezavi z zgodovino, pravi Raiven.Foto: Samantha Kandinsky
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.10.2019

Kaj vse je na koncertu v Ljubljani pokazala Marija Šerifović

19.10.2019

Tu in zdaj! Bomb Shell skupaj z znanim obrazom, Petro Zore

19.10.2019

Slavko Ivančić v še eni prijetni melodiji, ki je obarvana z morjem

16.10.2019

O tem koncertu glasbenice Ditke se bo še veliko govorilo

15.10.2019

Marija Šerifović: Pripravite se na potres, ki ga bomo sprožili skupaj!

Facebook

Twitter