Vse več evrovizijskih priredb z domačo in priljubljeno harmoniko

V prvem večeru so na povabilo nacionalne radiotelevizije nastopili tudi veseli SVATJE. V šov programu so zaigrali narodnozabavno različico zmagovalne skladbe iz leta 2001 Ne, ni res (Energy), s katero je Nuša Derenda na izboru v Københavnu osvojila odlično 7. mesto.

Ne, ni res v narodnozabavni zgodbi Veselih svatov.Foto: Alesh Maatko

Še dve zmagovalni skladbi

Za nov aranžma skladbe sta poskrbela Matjaž Vlašič in Boštjan Grabnar. Skladba je bila uporabljena kot del show programa, zato ni posneta v celoti. A SVATJE obljubljajo, da projekt še ni povsem zaključen, saj bodo posnetku v kratkem dodali še dve zmagovalni skladbi slovenskega izbora za Evrovizijo.

Ni naključje, da so fantje in dekle izbrali prav omenjeno skladbo, saj je avtor le-te Matjaž Vlašič, ki je tudi glavni pisec glasbe SVATOV. Sicer pa so v preteklosti v revijalnih delih največjih slovenskih festivalov že sodelovali. Leta 2009 so za Slovensko popevko priredili skladbo Pesek v oči.

»Nastop na Emi je bil za nas veliko doživetje. Že sama scenska kulisa in tehnika je na takem dogodku nekaj, kar ne vidiš prav pogosto. Ko pa se sam znajdeš na odru takega dogodka, se komaj zavedaš odgovornosti, ki jo nosijo glasbeniki, kateri tam tekmujejo,« povedo Anita in glasbeni SVATJE.

Glasbeniki pripravljajo še nova evrovizijska presenečenja.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.12.2017

Ema 2018: BQL – Lani se ni izšlo, želja še vedno velika; kaj pa ostali?

8.12.2017

Ema 2018: To je srečnih šestnajst

7.12.2017

Kdo bo na Emi 2018 sestavljal komisijo za predizbor in finale?

1.12.2017

Poglejte, kako bo potekala Ema 2018

24.11.2017

Nuše Derende na Emi 2018 ne bo, kaj pa ostali glasbeniki?

Facebook

Twitter