Vlado Kalember in Srebrna krila navdušujejo z novo pesmijo

Vlado Kalember in Srebrna krila predstavljajo novo pesem Je li ti žao zbog nas, ki je v hipu osvojila poslušalce s svojo iskreno emocijo, ki je v mnogih izzvala nostalgijo za trenutki, ki so ostali zamrznjeni v času. To isto emocijo je Vlado pretočil v novi videospot, ki ga je sam režiral in ki je bil posnet v studiu Rental film v Zagrebu.

Skladba za katero je Kalember napisal glasbo, Nenad Ninčević pa besedilo, že suvereno vlada na Deezerovi top lestvici dnevno najbolj poslušanih pesmi na Hrvaškem.

Vlado Kalember se je rodil v Strumici, v mestu na jugovzhodu Makedonije. Po končani osnovni šoli se je vpisal na gimnazijo, a vzporedno in brez vednosti svojega očeta, obiskoval glasbeno šolo. Igral je fagot, a največja strast mu je bila slikarstvo. Ko je kot najstnik ugotovil, da imajo punce raje glasbenike kot slikarje, je začel igrati kitaro.

Vlado KalemberFoto: Alesh Maatko

Pesem Evrovizije 1984

Leta 1984 je priljubljeni hrvaški glasbenik Vlado Kalember, ki danes šteje 66 let, je skupaj z Izoldo Barudžija zastopal Jugoslavijo na Pesmi Evrovizije, in sicer s še danes popularno pesmijo Ćao amore. Skupaj sta osvojila 18. mesto.

Leta 1978 je ustanovil skupino Srebrna krila v kateri je glavni pevec in bas kitarist. Bili so eden od najpopularnejših bendov ne samo v bivši Jugoslaviji, ampak na celem Balkanu. Nastopali so na ozemlju Sovjetske zveze, Severni in Južni Ameriki, Avstraliji ter po vsej Evropi. V Bolgariji so dobili vzdevek Balkanski Beatlesi. Njihovi nosilci zvoka so bili prodani v milijonskih nakladah. Za nemški trg jim je male plošče v angleščini izdajala založba Ariola, prav tako pa je izšla njihova velika plošča v angleškem jeziku v Kanadi, ker so se imenovali Silverwing.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.10.2019

Kaj vse je na koncertu v Ljubljani pokazala Marija Šerifović

19.10.2019

Tu in zdaj! Bomb Shell skupaj z znanim obrazom, Petro Zore

19.10.2019

Slavko Ivančić v še eni prijetni melodiji, ki je obarvana z morjem

16.10.2019

O tem koncertu glasbenice Ditke se bo še veliko govorilo

15.10.2019

Marija Šerifović: Pripravite se na potres, ki ga bomo sprožili skupaj!

Facebook

Twitter