Vita Mavrič je lani obeležila trideset let umetniškega delovanja

Vita Mavrič, dama, ki je s Café teatrom, festivalom La vie en Rose, avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom močno zaznamovala naše kulturno okolje, je tik pred novim letom vse ljubitelje njene glasbe pobožala z albumom Sprehod, z novo skladbo, času primernim Novoletnim valčkom in še butičnim koncertom, ki se je zgodil tik pred božičem.

Vita Mavrič je v novo leto vstopila s skladbo Novoletni valček.Foto: Primož Korošec

Vita Mavrič je lani obeležila trideset let umetniškega delovanja. Tik pred poletjem je izdala album brezčasnih šansonov, naslovljen Sprehod. Deset na novo posnetih mojstrovin pronicljivih piscev Janija Kovačiča, Arsena Dedića, Vitomila Zupana, Gregorja Strniše, Andreja Rozmana-Roze, Branka Šömna in Jacquesa Préverta v interpretaciji izvrstne Vite Mavrič je sedaj na voljo tudi na vinilu.

Ob rojstvu vinilke je Vita Mavrič konec decembra pripravila butični koncert, in sicer v Pocket Teater Studiu v Ljubljani. Vita je tam nastopila z Jako Puciharjem, Iljo Pušnikom, Markom Juvanom in Dejanom Vidovičem.

Pesmi, kot so Balade s ceste, Pogovori za barom, V kavarni, Slovenska popevka, Zadnja kava in druge je priredil Jaka Pucihar, poleg Vitine odlične interpretacije pa lahko na novem albumu Sprehod slišite mojstrovine Jake Puciharja na klavirju, Primoža Grašiča na kitari, Marka Juvana za bobni, Dejana Vidoviča na harmoniki, Aleša Avblja na kontrabasu in spremljevalni vokal Ane Bezjak.

Navdihujoča ustanoviteljica znamenitega Café teatra.Foto: Primož Lavre
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter