V Portorožu zadišalo po melodijah, tekmovalci že izžrebali vrstni red

V portoroškem Avditoriju je že zadišalo novih poletnih melodijah, saj so letošnji izbrani glasbeni izžrebali svoje startne pozicije, organizatorji – Občina Piran in Radiotelevizija Slovenija – pa so predstavili potek letošnja festivala, ki se bo odvil 8. julija 2017.

8. julija bodo zaživele nove melodije morja in sonca. (Foto: Alesh Maatko) Organizatorji so predstavili potek festivala ... (Foto: Alesh Maatko) Dragica Petrović in Meira Hot (Foto: Alesh Maatko) Mario Galunič, Slavko Ivančič in Lada Tancer (Foto: Alesh Maatko) Tekmovalci so svoje številke izžrebali s pomočjo skodelic. (Foto: Alesh Maatko) Kje se je skrivala katera številka ni vedel prav nihče. (Foto: Alesh Maatko) Kot prvi bodo nastopili Prifarski muzikanti. (Foto: Alesh Maatko) Številka dve za The Woodlanders (Foto: Alesh Maatko) Rok in Rokovnjači bodo nastopili pod številko 3 (Foto: Alesh Maatko) Igor Lija je ižrebal številko štiri (Foto: Alesh Maatko) Francesco Squarcia pa številko pet (Foto: Alesh Maatko) Šestica za Emo Sladič (Foto: Alesh Maatko) Isaac Palma se bo predstavil kot sedmi po vrsti (Foto: Alesh Maatko) Osmica za Anette (Foto: Alesh Maatko) Andreja Čamernik in Daniel Rampre ... devetica (Foto: Alesh Maatko) Številka 10 za Vivjano in Roberta Vatovca Music Team (Foto: Alesh Maatko) Aleksander Novak bo nastopil enajsti po vrsti (Foto: Alesh Maatko) Marino Legovič je Aniki Horvat izžrebal dvanajstico (Foto: Alesh Maatko) Trinajstica za Klepača in Gustinčiča (Foto: Alesh Maatko) Kot zadnji bo zapel Gregor Ravnik (Foto: Alesh Maatko) Tekmovalci festivala MMS 2017 (Foto: Alesh Maatko) Tekmovalci in organizatorji festivala MMS 2017 (Foto: Alesh Maatko)

Vsi letošnji izvajalci se bodo predstavili pred Kapelca barom v Portorožu, in sicer 3., 4. in 5. julija zvečer, nato pa bodo sledile vaje vse do velikega festivalskega večera, ki se bo tokrat odvil v soboto, 8. julija, ob 21. uri v Portorožu.

Na novinarski konferenci, ki sta jo povezovali Adrijana Krajnc Vasović in Erter Pust, so smernice letošnjega izbora predstavili Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož – Portorose, Meira Hot, podžupanja Občine Piran, Mario Galunič, odgovorni urednik razvedrilnega programa TV SLO, Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala in Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran.

Festival ostaja neločljiv zaveznik razvoja portoroškega poletnega glasbenega, kulturnega in turističnega dogajanja. Vodilo ostaja – poudariti čar mediteranskega festivala dobrih melodij, ki bo v Portorož pritegnila ljubitelje dobre glasbe in zabave, praktično vso medijsko srenjo in ne nazadnje tudi predstavnike gospodarstva in politike. Izvajalce bo spremljal v živo festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča. Pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija pa bo izšel tudi digitalni album z vsemi skladbami.

Številke so bile zapisane v posebnih skodelicah.Foto: Alesh Maatko
Mesto rož je pripravljeno.Foto: Alesh Maatko

V letošnjem šov programu (med glasovanjem) bodo donele melodije, ki v besedilu opevajo naše kraje. Nastopili bodo: Alya z zmagovalno skladbo MMS-a iz leta 1996 – Lahko noč, Piran; Slavko Ivančić bo zapel skladbo Solinar, Domen Kumer s svojo Do Portoroža (zmagovalna skladba MMS-a, leta 2005), Steffy – Portorož 1905 (zmagovalna skladba MMS-a, leta 1984) in Gašper Rifelj – Z Goričkega v Piran.

Po zanimivi in sproščeni predstavitvi poteka 37. festivala Melodije morja in sonca 2017  je sledilo žrebanje vrstnega reda tekmovalcev (glej spodnjo tabelo), ki pa se je končalo s skupinskim fotografiranjem in s prijetnim druženjem.

Po žrebanju je sledilo še skupinsko fotografiranje izvajalcev in organizatorjev.Foto: Alesh Maatko

In da ne pozabimo! Tekmovalci se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2017 in nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne komisije. In kdo vse se bo tokrat boril za zmago? Poglejmo ...

IzvajalecNaslov skladbe
1.Prifarski muzikantiTako, kot je, je prav
2.The WoodlandersPoletje
3.Rok in RokovnjačiOb morju
4.Igor Lija in Moni KovačičDober par
5.Francesco SquarciaPotenza della musica
6.Ema SladičVse tja do sonca
7.Isaac PalmaČe te kdaj spustim iz rok
8.AnetteMoj dan
9.Daniel Rampre in Andreja ČamernikZa ljubezen sta potrebna dva
10.Vivjana in Robert Vatovec Music TeamAddio, amore mio
11.Aleksander NovakMesto rož
12.Anika HorvatRuleta
13.Klepač in GustinčičMoje oči
14Gregor RavnikMed nama
Nove melodije bomo slišali 8. julija v Avditoriju Portorož.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2018

Poglejte, to je ducat izbranih skladb za Slovensko popevko 2018

5.3.2018

MMS 2018: 14. julija bo zaživelo 14 novih melodij morja in sonca

15.2.2018

Adijo Dnevi slovenske zabavne glasbe; vrača se Slovenska popevka

11.2.2018

Zmagovalna skladba Sanrema 2018 buri duhove; je pesem res plagiat?

11.2.2018

Zmagoslavje za Sanremo 2018; v Lizbono potujeta Ermal in Fabrizio

Facebook

Twitter