V letu 2016 smo največkrat slišali Nino Pušlar, Alyo in duo Maraaya

Kot kaže pregled največkrat predvajanih skladb SLO TOP 50, Slovenci radi prisluhnemo tudi domačim melodijam. Sazas je namreč naredil pregled preteklega leta in sporočil, katere slovenske skladbe so se največkrat zavrtele na radijskih postajah ...

Nina Pušlar je največkrat predvajana slovenska pevka.Foto: Alesh Maatko

Tri evrovizijske med TOP 10

Kot kaže, Slovenci radi prisluhnemo tudi evrovizijskim skladbam, saj so na lestvici vsi zadnji trije naši redstavniki, ManuElla, Maraaya in Tinkara Kovač.

Kot največkrat predvajana se je pod številko ena znašla Nina Pušlar in njena skladba To mi je všeč. Sledi ji Alya z zmagovalno festivalsko melodijo Srce za srce, na tretjem mestu pa je Maraaya z evrovizijsko popevko Here for you. In kako so prišli do tega podatka? SLO TOP 50 je uradna lestvica združenja Sazas ((kolektivna organizacija glasbenih avtorjev) najbolj predvajanih pesmi v Sloveniji in je odraz predvajanja 61 slovenskih radijskih postaj.

Med deseterico najdemo še (od četrtega do desetega mesta) duet BQL (Muza), Niko Zorjan (Po dežju), ManuEllo (Blue and red), Manco Špik in Kvatropirce (Pesem), Siddharto (Ledena), zasedbo Muff (Naj sije v očeh) in Tinkaro Kovač (Round and round).

Alya je lani slavila na festivalu MMS.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2019

Marija Šerifović v prepolni Ciboni poskrbela za čaroben večer

18.4.2019

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

14.4.2019

Jan: Včasih se prepustiš trenutku, čeprav veš, da ni najbolj pametno

7.4.2019

Cela ulica nori že 25 let

5.4.2019

Kako ranljiva in iskrena je Raiven?

Facebook

Twitter