Uradno! V Rotterdamu bo nastopilo 41 držav, tudi (RTV) Slovenija!

Na 65. Izboru za Pesem Evrovizije 2020 se bo v Rotterdamu predstavilo 41 držav, med njimi tudi predstavnik RTV Slovenija. V prvem in drugem predizboru, 12. in 14. maja 2020 se bo predstavilo 35 držav, saj ima pet držav iz družine velikih pet že zagotovljeno mesto v finalu ter seveda država gostiteljica Nizozemska, ki si je to izborila z ESC zmago.

Na ESC 2020 bo nastopilo 41 držav, tudi Slovenija!Foto: EBU

Sodeluejoče države: 35 + 6

V finalu imajo zagotovljeno mesto države iz družine velikih pet, in sicer velja to za Francijo, Nemčijo, Italijo, Španijo in Veliko Britanijo, saj v blagajno prispevajo največ. Seveda pa ima v finalu mesto še Nizozemska, ki je slavila na zadnjem evrovizijskem izboru.

V Rotterdamu se bo na ESC 2020 skupaj predstavilo 41 držav, in sicer se bodo za novo zmago borile naslednje sodelujoče države: Albanija, Armenija, Avstralija (kot pridružena članica zveze EBU), Avstrija, Belorusija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gruzija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Izrael, Irska, Italija, Latvija, Litva, Malta, Moldavija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija,  Slovenija, Srbija,  Španija, Švedska, Švica, Ukrajina in Velika Britanija.

V katerem predizboru bo nastopila posamezna država bo znano v torek, 28. januarja 2020. Takrat bo namreč potekalo prvo žrebanje, kjer bodo razporedili države v prvi oziroma v drugi predizbor ter v prvo oziromo v drugo polovico posameznega predizbora. Dokončen vrstni red bo naredila / določila (na osnovi tega žrebanja) produkcijska ekipa, ko bodo znane vse izbrane pesmi. Slovenija bo svojega predstavnika dobila preko izbora Ema 2020, ki bo februarja. Datum javnosti še ni znan.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.12.2019

ESC 2020: Vincent Bueno za Avstrijo

5.12.2019

Nočna mora zaradi evrovizijskih vstopnic 2020, ki so že razprodane

10.12.2019

Hrvaška ponosno predstavila Doro; RTV bi se lahko kaj naučila od tega

9.12.2019

Albanija razkrila vseh 20 pesmi za nacionalni izbor Festivali i Këngës

6.12.2019

Edsilia Rombley, Chantal Janzen in Jan Smit bodo voditelji Evrovizije

Facebook

Twitter