To kar sta uprizorila v videospotu so dejstva, ki kreirajo naš moderni svet

Žan Serčič in Gaja Prestor sta znova združila moči in v poletnih dneh predstavila pesem Nazaj, ki je bila posneta že spomladi kmalu po Gajinem 18. rojstnem dnevu ...

Med poslušanjem demo pesmi sem se zaljubila vanjo. Vse mi je bilo všeč, celo tako zelo, da sem za trenutek celo podvomila, da je Žan avtor pesmi … ampak ker me vedno znova uspe presenetiti z vsako novo skladbo, ki jo ustvari, sem bila zelo ponosna in vesela, da me je povabil k sodelovanju.

Gaja Prestor

Talentirani mladi glasbeni umetnik Žan Serčič je navdih za novo pesem dobil med pregledovanjem družbenih omrežjih na katerih uporabniki pogosto objavljajo spomine ali trenutne občutke, velikokrat tudi zato, da se sporočilo dotakne določene osebe. »Pesem in video je zgodba mladih, ki se nenehno prepleta skozi vpliv socialnega omrežja na odnos ali razhod. To kar sva z Gajo uprizorila v videospotu so dejstva, ki kreirajo naš moderni svet.« Gajo Prestor je povabil k sodelovanju, ker ji je všeč njen specifičen vokal in njena interpretacija čustev.

Žan SerčičFoto: Menart Records

»Duet se enostavno zgodi. Ko napišem skladbo za duet se pravzaprav vedno postavim v tretjo osebo in pripovedujem o stvareh, ki niso toliko avtobiografske, kot so skladbe, ki jih izvajam sam (Najina zgodba, Letim, ...). Šele ko je pesem dokončana razmišljam o vokalu, ki bi bil primeren,« je o snemanju in tovrstnem sodelovanju povedal Žan.

Ustvarjalno tudi to jesen

Vedno bolj uveljavljen glasbenik Žan Serčič se podpisuje že pod Gajin prvenec To je kar imam, ki ga je pevka uspešno predstavila že na številnih odrih v Sloveniji.

Za prihajajočo jesen sta glasbenika napovedala že nova glasbena projekta.

Videospot je bil posnet v dveh snemalnih dnevih, v štajerski prestolnici in pa v Umagu v času priljubljenega glasbenega festivala Sea Star. »Nastajanje tega videa je bilo v celoti zelo zanimiva izkušnja. S snemanjem v Umagu smo začeli ob približno 23. uri, vse je potekalo gladko, dokler nas ni začela premagovati zaspanost okoli 4. ure zjutraj, ko smo čakali na sončni vzhod. Vendar je takrat na oder prišel glavni izvajalec in smo tako ob njegovi glasbi zdržali do konca snemanja,« je o prvem dnevu oziroma večeru povedal Žan, ki je s snemalno ekipo prispel na obalo v popoldanskih urah, že naslednji dan dopoldne je bil že doma.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

14.7.2019

Kako si primorski glasbenik Urban Vidmar predstavlja plimo in oseko?

12.7.2019

Energična, divja in še rokerska, vse to sta Tilen Lotrič in Nuša Derenda

9.7.2019

Joseph Sraka je novo ime na domači glasbeni sceni; poglejte, kaj ponuja!

4.7.2019

Xequtifz v poletnih ritmih

1.7.2019

Po Vidinem priročniku Vježbaj P**** ti M***** sledi še resničnostna oddaja

Facebook

Twitter