To je zgodba o Peru Lovšinu

Za Perom Lovšinom je 40 let kariere; izdal je pet albumov s Pankrti, tri s Sokoli in kar deset samostojnih albumov. Letos pa je obogatil tudi naš filmski prostor s celovečernim glasbeno, dokumentarnim filmom Pero Lovšin, Ti lahko, ki pripoveduje zgodbo punk zvezde ...

Pero Lovšin na nedavni premieri v kinu Šiška.Foto: Matjaž Rušt

Film Ti lahko pripoveduje zgodbo o Peru Lovšinu, prvi punk zvezdi nekdanje vzhodne Evrope. O njegovem ustvarjanju glasbene pa tudi neglasbene slovenske zgodovine. Od uporniškega anarhizma sedemdesetih let prejšnjega stoletja, osamosvajanja in demonstracij na Kongresnem trgu v Ljubljani, pa do evropskega nogometnega prvenstva leta 2000 v Amsterdamu in današnjih dni.

Kamera Lovšina spremlja med nastopi v malih slovenskih mestih, s Pankrti na Dunaju in v Cankarjevem domu ...

Pero Lovšin – Ti lahko je bil pred-premierno predstavljen na Slovenskem filmskem festivalu, kjer se je uvrstil v petnajsterico tekmovalnega dela, na katerega je bilo prijavljenih kar 154 filmov. Film je na koncu dosegel 5. mesto. Premierno pa je bil film predvajan konec septembra.

Film produkcijske hiše Sever&Sever je, poleg akterjev filma in Lovšinovih glasbenih sopotnikov, v Kino Šiška privabil tudi mnogo znanih obrazov. Poleg večine nastopajočih v filmu Pero Lovšin – Ti lahko (žena Darja Lovšin, Big Foot Mama, Prismojeni profesorji Bluesa, Igor Vidmar, Gregor Tomc, Peter Mlakar in drugi) so si film z zanimanjem ogledali tudi Lovšinovi (glasbeni) prijatelji, sodelavci in oboževalci, zabava po projekciji pa je trajala pozno v noč.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

15.1.2019

Vili Resnik iskreno o tem, da je tudi moško srce lahko zlomljeno

10.1.2019

Videospot en sam cirkus in komedija

9.1.2019

Trije slovenski glasbeni asi oživili večnega kralja Elvisa Presleya

8.1.2019

Omar Naber je Elvisu Presleyju posvetil pesem Suspicious Minds

8.1.2019

Pop Design o bolečini in razočaranju

Facebook

Twitter