To je zgodba o Peru Lovšinu

Za Perom Lovšinom je 40 let kariere; izdal je pet albumov s Pankrti, tri s Sokoli in kar deset samostojnih albumov. Letos pa je obogatil tudi naš filmski prostor s celovečernim glasbeno, dokumentarnim filmom Pero Lovšin, Ti lahko, ki pripoveduje zgodbo punk zvezde ...

Pero Lovšin na nedavni premieri v kinu Šiška.Foto: Matjaž Rušt

Film Ti lahko pripoveduje zgodbo o Peru Lovšinu, prvi punk zvezdi nekdanje vzhodne Evrope. O njegovem ustvarjanju glasbene pa tudi neglasbene slovenske zgodovine. Od uporniškega anarhizma sedemdesetih let prejšnjega stoletja, osamosvajanja in demonstracij na Kongresnem trgu v Ljubljani, pa do evropskega nogometnega prvenstva leta 2000 v Amsterdamu in današnjih dni.

Kamera Lovšina spremlja med nastopi v malih slovenskih mestih, s Pankrti na Dunaju in v Cankarjevem domu ...

Pero Lovšin – Ti lahko je bil pred-premierno predstavljen na Slovenskem filmskem festivalu, kjer se je uvrstil v petnajsterico tekmovalnega dela, na katerega je bilo prijavljenih kar 154 filmov. Film je na koncu dosegel 5. mesto. Premierno pa je bil film predvajan konec septembra.

Film produkcijske hiše Sever&Sever je, poleg akterjev filma in Lovšinovih glasbenih sopotnikov, v Kino Šiška privabil tudi mnogo znanih obrazov. Poleg večine nastopajočih v filmu Pero Lovšin – Ti lahko (žena Darja Lovšin, Big Foot Mama, Prismojeni profesorji Bluesa, Igor Vidmar, Gregor Tomc, Peter Mlakar in drugi) so si film z zanimanjem ogledali tudi Lovšinovi (glasbeni) prijatelji, sodelavci in oboževalci, zabava po projekciji pa je trajala pozno v noč.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2019

Marija Šerifović v prepolni Ciboni poskrbela za čaroben večer

18.4.2019

Alya navdušila v svoji dnevni sobi

14.4.2019

Jan: Včasih se prepustiš trenutku, čeprav veš, da ni najbolj pametno

7.4.2019

Cela ulica nori že 25 let

5.4.2019

Kako ranljiva in iskrena je Raiven?

Facebook

Twitter