Tel Aviv 2019 – Drugi predizbor: Znanih še 10 preostalih finalistov

Desetim že izbranim finalistom iz prvega predizbora se pridružujejo še novoizbrani finalisti iz drugega predizbora. Severna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švica in Malta so tako tiste države, ki so v drugem predizboru prepričale tako strokovne komisije kot ljudstvo in bodo nastopile še v finalu.

1. Armenija: Srbuk - Walking Out (Foto: Andres Putting) 2. Irska: Sarah McTernan - 22 (Foto: Andres Putting) 3. Moldavija: Anna Odobescu - Stay (Foto: Andres Putting) 4. Švica: Luca Hänni - She Got Me (Foto: Andres Putting) 5. Latvija: Carousel - That Night (Foto: Andres Putting) 6. Romunija: Ester Peony - On A Sunday (Foto: Andres Putting) 7. Danska: Leonora - Love Is Forever (Foto: Andres Putting) 8. Švedska: John Lundvik - Too Late For Love (Foto: Andres Putting) 9. Avstrija: PÆNDA - Limits (Foto: Andres Putting) 10. Hrvaška: Roko - The Dream (Foto: Andres Putting) 11. Malta: Michela - Chameleon (Foto: Andres Putting) 12. Litva: Jurij Veklenko - Run With The Lions (Foto: Andres Putting) 13. Rusija: Sergey Lazarev - Scream (Foto: Andres Putting) 14. Albanija: Jonida Maliqi - Ktheju tokës (Foto: Andres Putting) 15. Norveška: KEiiNO - Spirit In The Sky (Foto: Andres Putting) 16. Nizozemska: Duncan Laurence - Arcade (Foto: Andres Putting) 17. Severna Makedonija: Tamara Todevska - Proud (Foto: Andres Putting) 18. Azerbajdžan: Chingiz - Truth (Foto: Andres Putting) Voditelji: Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub (Foto: Andres Putting)

Tako kot prvi večer so nas tudi skozi drugi evrovizijski večer, kjer je bila v ospredju znova glasba, popeljali Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar in Lucy Ayoub. Tokrat se je v Kongresnem centru Expo Tel Aviv predstavilo 18 držav, in sicer:

1. Armenija: Srbuk - Walking Out
2. Irska: Sarah McTernan - 22
3. Moldavija: Anna Odobescu - Stay
4. Švica: Luca Hänni - She Got Me
5. Latvija: Carousel - That Night
6. Romunija: Ester Peony - On A Sunday
7. Danska: Leonora - Love Is Forever
8. Švedska: John Lundvik - Too Late For Love
9. Avstrija: PÆNDA - Limits
10. Hrvaška: Roko - The Dream
11. Malta: Michela - Chameleon
12. Litva: Jurij Veklenko - Run With The Lions
13. Rusija: Sergey Lazarev - Scream
14. Albanija: Jonida Maliqi - Ktheju tokës
15. Norveška: KEiiNO - Spirit In The Sky
16. Nizozemska: Duncan Laurence - Arcade
17. Severna Makedonija: Tamara Todevska - Proud
18. Azerbajdžan: Chingiz – Truth

Našim južnim sosedom Hrvatom tokrat ni uspel preboj v finale.Foto: Thomas Hanses
Tamara TodevskaFoto: Andres Putting

Kot je že v navadi je po zadnji odpeti skladbi sledilo glasovanje. Ljudstvo in strokovnjaki so se v enakovrednem razmerju odločili, da se v finale uvrsti deset držav (Severna Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švica in Malta). Osem držav (Armenija, Irska, Moldavija, Latvija, Romunija, Avstrija, Hrvaška in Litva) pa se je od letošnje Pesmi Evrovizije moralo že posloviti, med njimi tudi naši južni sosedje.

Kaj so napovedovale stavnice? Aktualne stavnice so za drugi predizbor napovedale, da se bodo v finale uvrstile: Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Nizozemska, Švica, Malta, Norveška, Severna Makedonija, Armenija in Danska. Tik pred začetkom prvega predizbora pa so v Kongresnem centru Expo Tel Aviv za svoje favorite glasovali tudi nekateri akreditirani novinarji in oboževalci, ki pa so se odločili za Švedsko, Švico, Azerbajdžan, Rusijo, Nizozemsko, Norveško, Malto, Severno Makedonijo, Dansko in še za Armenijo.

Po končanem šovu je sledila še novinarska konferenca, kjer so novoizbrani finalisti strnili svoje občutke.

Presrečeni novoizbrani finalisti iz drugega predizbora.Foto: Eurovision.tv
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.8.2019

Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

17.8.2019

Češka prejela 152 pesmi za ESC 2020; izbor predidoma 25. januarja

4.8.2019

Zmagovalka Evrovizijskega zbora leta je Danska; Slovenija tretja

1.8.2019

ESC 2020: Kakšno areno ponuja Rotterdam, kakšen kongresni center ima Maastricht

27.7.2019

Pred vrati je izbor za evrovizijski zbor; Slovenija stavi na Jazzvo

Facebook

Twitter