FOTOZGODBA

Tel Aviv 2019 – 4. dan: Ruska perfekcija in nizozemska skromnost

Četrti dan je bil zanimiv tudi zaradi tega, ker sta imela svojo prvo vaja dva favorita – nizozemski predstavnik Duncan Laurence, ki mu stavnice že od vsega začetka pripisujejo prvo mesto ter ruski predstavnik Sergey Lazarev, ki mu stavnice napovedujejo drugo mesto in ki je znova in pričakovano poskrbel za dih jemajoči nastop.

Duncan Laurence bo na odru sam, le ob klavirju. (Foto: Thomas Hanses) Duncan Laurence bo na odru sam, le ob klavirju. (Foto: Thomas Hanses) Duncan Laurence bo na odru sam, le ob klavirju. (Foto: Thomas Hanses) Duncan Laurence bo na odru sam, le ob klavirju. (Foto: Thomas Hanses) Duncan Laurence bo na odru sam, le ob klavirju. (Foto: Thomas Hanses) Ruski Sergey Lazarev ničesar ne prepušča naključju. (Foto: Thomas Hanses)  Lazarev ničesar ne prepušča naključju. (Foto: Thomas Hanses)  Lazarev ničesar ne prepušča naključju. (Foto: Thomas Hanses)  Lazarev ničesar ne prepušča naključju. (Foto: Thomas Hanses)  Lazarev ničesar ne prepušča naključju. (Foto: Thomas Hanses)
DržavaIzvajalecPesemZanimivost
NizozemskaDuncan LaurenceArcadePevec je na odru sam, ob klavirju.
RusijaSergey LazarevScreamOb nastopu uporablja ogledala.
Skromni Duncan Laurence.Foto: Thomas Hanses

Če v Tel Avivu ne bo večjih presenečenj, bo šlo v finalu za spopad moških, saj so na prvih petih mestih sami moški. Med njimi sta tudi Duncan Laurence (Nizozemska) in Sergey Lazarev (Rusija), ki je na Pesmi Evrovizije 2016 zasedel tretje mesto. Letos Sergey razumljivo cilja višje, na zmago. In takšen je tudi njegov nastop. Še več, oblečen je v bela oblačila, kot je bil leta 2008 Dima Bilan, ki je takrat Rusiji v svojem drugem evrovizijskem nastopu pripel zmago. Nastop Sergeya je pričakovano spektakularen, znova ob čudežni steni, le da tokrat uporabljajo ogledala. Precej drugače je pri favoritu Duncanu, ki bolj kot ne stavi (le) na glasbo, malo manj pa na scenski nastop, saj vse skupaj bazira na lučeh in modremu ozadju.

Sergey Lazarev je znova poskrbel za dih jemajoči nastop.Foto: Thomas Hanses
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.8.2019

Ameriška produkcijska družba Netflix pripravlja flm o Evroviziji

17.8.2019

Češka prejela 152 pesmi za ESC 2020; izbor predidoma 25. januarja

4.8.2019

Zmagovalka Evrovizijskega zbora leta je Danska; Slovenija tretja

1.8.2019

ESC 2020: Kakšno areno ponuja Rotterdam, kakšen kongresni center ima Maastricht

27.7.2019

Pred vrati je izbor za evrovizijski zbor; Slovenija stavi na Jazzvo

Facebook

Twitter