Tanja Ribič razkrila, zakaj se je znova prijavila na Emo

1. marec je bil za Tanjo Ribič prav poseben datum, saj je tega praznovala 25 let, odkar sta si z Đurom izpovedala ljubezen. Ravno zaradi tega se je na ta dan odločila, da pesem Ljudje, ki jo je predstavila na letošnji Emi, najde pot do širšega kroga radijskih poslušalcev.

Tanja RibičFoto: Alesh Maatko

Pri ustvarjanju besedila za pesem Ljudje, ki ga je napisal Rok Lunaček, je sodelovala tudi Tanja sama, saj je imela jasno predstavo, o čem želi peti, zato sta izpilila prav vsak verz.

Pesem Ljudje ima posebno sporočilo

S pesmijo Ljudje želim spomniti na sočutje ter opozoriti na pretirano otopelost, ki jo povzroča sodobno življenje, kjer materialne dobrine in virtualni svet pomenijo več kot odnos do sočloveka.

Tanja Ribič

In kako to, da je nekdanja evrovizijska predstavnica za predstavitev pesmi Ljudje izbrala prav Emo? "Pogrešala sem pop glasbo in sem za obuditev svoje pevske kariere izbrala sodelovanje na Emi, saj sem želela, da sporočilo pesmi sliši čim več ljudi. Na slovenski izbor pesmi za Evrovizijo me vežejo lepi spomini, saj me je zmaga s skladbo Zbudi se leta 1997 popeljala na Eurosong v Dublin," je odgovorila Tanja, ki je ob tem še dodala: "Veselim se tudi že nastopov z zasedbo vrhunskih glasbenikov, s katerimi sem se spoprijateljila pri muzikalu Trač."

Tanja Ribič na Emi 2018.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.12.2018

Kdo komu laže, da ga Ema in Pesem Evrovizije ne zanimata?!

12.12.2018

Koliko pesmi bo prispelo za Emo? 100, morda še več ali pa celo manj

5.12.2018

Eve Boto na Emi 2019 ne bo, a to ne pomeni, da je Evroviziji rekla ne!

2.12.2018

BQL bosta preskočila Emo 2019; to je skladba, ustvarjena za Evrovizijo

13.11.2018

To je 'recept za lajf' naše Lee Sirk

Facebook

Twitter