Tanja Ribič razkrila, zakaj se je znova prijavila na Emo

1. marec je bil za Tanjo Ribič prav poseben datum, saj je tega praznovala 25 let, odkar sta si z Đurom izpovedala ljubezen. Ravno zaradi tega se je na ta dan odločila, da pesem Ljudje, ki jo je predstavila na letošnji Emi, najde pot do širšega kroga radijskih poslušalcev.

Tanja RibičFoto: Alesh Maatko

Pri ustvarjanju besedila za pesem Ljudje, ki ga je napisal Rok Lunaček, je sodelovala tudi Tanja sama, saj je imela jasno predstavo, o čem želi peti, zato sta izpilila prav vsak verz.

Pesem Ljudje ima posebno sporočilo

S pesmijo Ljudje želim spomniti na sočutje ter opozoriti na pretirano otopelost, ki jo povzroča sodobno življenje, kjer materialne dobrine in virtualni svet pomenijo več kot odnos do sočloveka.

Tanja Ribič

In kako to, da je nekdanja evrovizijska predstavnica za predstavitev pesmi Ljudje izbrala prav Emo? "Pogrešala sem pop glasbo in sem za obuditev svoje pevske kariere izbrala sodelovanje na Emi, saj sem želela, da sporočilo pesmi sliši čim več ljudi. Na slovenski izbor pesmi za Evrovizijo me vežejo lepi spomini, saj me je zmaga s skladbo Zbudi se leta 1997 popeljala na Eurosong v Dublin," je odgovorila Tanja, ki je ob tem še dodala: "Veselim se tudi že nastopov z zasedbo vrhunskih glasbenikov, s katerimi sem se spoprijateljila pri muzikalu Trač."

Tanja Ribič na Emi 2018.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

6.9.2018

RTV Slovenija tudi uradno potrdila sodelovanje na Evroviziji 2019

2.6.2018

Kaj se po evrovizijski dogodivščini v Lizboni dogaja z Leo Sirk?

31.5.2018

Tanja Ribič na koncu popustila; zgodba Ljudje se začne z golo Tanjo

17.5.2018

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo evovizijski nastop Lee Sirk

13.5.2018

Lea Sirk o tem, kaj vse se ji je zgodilo v portugalski Lizboni ...

Facebook

Twitter