Tanja Ribič na koncu popustila; zgodba Ljudje se začne z golo Tanjo

Tanja Ribič je za nežno izpovedno balado Ljudje posnela videospot, ki bo gledalce na poetičen način spomnil, da smo na koncu koncev vsi samo ljudje. Produkcija videospota je potekala slaba dva meseca po Tanjinem nastopu na letošnji EMI. Režijo je prevzel Ven Jemeršič, ki je skupaj s Sabino Frlic napisal tudi scenarij.

Tanja Ribič v zgodbi Ljudje.Foto: Promo foto

S Tanjo Ribič so želeli, da bi bil spot lahkoten, s pomembnim in razumljivim sporočilom. Zato so za pripovedovanje zgodbe k sodelovanju povabili par plesalcev, ki je odigral glavno vlogo in predstavljal vse ljudi, ki jih povezuje ljubezen - smisel in gonilo življenja. In tako kot ples za občutek lahkotnosti zahteva trdo delo, tudi vsakdanje življenje ni vedno najlepše

Spot so morali posneti v enem dnevu, poseben izziv je bila želja, da ga posnamejo v le štirih kadrih. Če jim na 'poroki' ne bi ponagajalo sonce, bi jim to tudi uspelo, zato so pri snemanju zadnjih prizorov ustvarili nekaj več kadrov, da se je vse izteklo, tako kot so si zamislili.

Ven je predlagal, da spot začnejo z golo Tanjo.Foto: Promo foto

Za verodostojnost zgodbe, ki sta si jo zamislila scenarista, je Ven predlagal, da spot začnejo z golo Tanjo, ki simbolizira človeka brez olepšav, nazivov in imetja ... takega kot kot se rodi, da bi živeli v sožitju s soljudmi in naravo. Kljub začetnemu nelagodju in skeptičnosti pa se je Tanja ob podpori moža Branka Đurića – Đura, popolnoma predala režiserjevim željam in zablestela skozi objektiv.

Na koncu dneva ni bilo člana snemalne ali igralske ekipe, ki ne bi prepeval 'smo ljudje …'

Spot je zanimiv tudi zato, ker so kot statisti na snemanju sodelovali ljudje, ki so se odzvali na Tanjino povabilo preko njenega Instagrama. In čeprav so mnogi mislili, da so spot snemali pred 'green screenom', je bil v celoti posnet na lokaciji, s pravimi lučmi, v enem mahu, brez postprodukcije.

Tanja Ribič med snemanjem spota za pesem Ljudje.Foto: Promo foto
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

20.5.2019

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo naš evrovizijski nastop

19.5.2019

Zala in Gašper po finalu presrečna in nasmejana kot že dolgo ne; poglejte!

16.5.2019

Zala in Gašper po prvem predizboru: Nočeva, da naju napačno razumete

15.5.2019

Tel Aviv 2019: Kaj sta po razglasitvi rezultatov povedala Zala in Gašper?

14.5.2019

ESC 2019: Oboževalci in akreditirani mediji Slovenije ne vidijo v finalu

Facebook

Twitter