Talentirani Žan Serčič leti z novimi ritmi novemu albumu naproti

Vidnejši predstavnik mlajše generacij glasbenikov, ki uspešno soustvarja slovensko pop glasbeno sceno se po enoletnem premoru vrača z novim singlom Letim. Z novimi ritmi Žan Serčič napoveduje tudi izid debitantskega studijskega albuma s popolnoma novimi skladbami, ki bo izšel že v letošnjem letu.

Žan SerčičFoto: Toni Konrad

Žan Serčič je tudi tokrat sam napisal besedilo in ustvaril glasbo, pri produkciji pa mu je pomagal Peter Ošlaj, ki bo produciral prihajajoči album. V naslednjih tednih bo izšel tudi uradni videospot.

Novo skladbo v živahnih pop ritmih je Žan napovedal z njenim akustičnim posnetkom na Facebooku in prejel zelo dobre kritike. Ob premieri singla je povedal, da se prav vsak lahko poistoveti z zgodbo, večji pomen je dal naslovu pesmi Letim: »Letenje z neko osebo si predstavljam, kot stanje kjer se ne zavedaš v celoti realnega sveta okoli sebe, ker si v skupni liniji z njo, nad vsem ostalim.«

Glasbenik, ki se lahko pohvali s številnimi uspešnicami (To poletje, Zate, Silvestrski poljub), ter nastopu na MMS (Ljubezen na prvi pogled, leta 2013) in EMI (Summer Story, leta 2016), je že ob izidu zadnjega singla Čakam napovedal preobrat v ustvarjanju. Kakšne glasbene zgodbe je Žan pripravil za svoj prvi album, bomo kmalu slišali, a že Letim napoveduje odlične pop ritme zapakirane v zmagovalno kombinacijo, ki se bodo zagotovo uveljavile kot nove slovenske uspešnice.

Glasbenik se lahko pohvali s številnimi uspešnicami.Foto: Toni Konrad

Da je temu tako pripomore tudi podpora najboljših. Pri ustvarjanju novih pesmi je Žan črpal znanje in kritike enega najbolj uspešnih glasbenikov in predvsem avtorjem, Janom Plestenjakom, ter z najboljšim slovenskim basistom Anžetom Langusom, ki je posnel base za dve novi Žanovi skladbi. O izjemni izkušnji ustvarjanja novih skladb za debitantski album ob podpori Jana Plestenjaka je Žan povedal:

»Prvič sem imel čast igrati pred 4.000 glavo množico kot predskupina na Plestenjakovem koncertu v Kranju, ki sta mu sledila še koncerta s simfonničnim orkestrom v Slovenj gradcu in v Novem mestu. Jana kot avtorja in izvajalca izredno spoštujem in še danes se mi zdi, da sanjam, ... da je glasbenik njegovega formata pripravljen prisluhniti moji glasbi. Kot mlad glasbenik si štejem v veliko čast, da sem od Jana Plestenjaka lahko prejel zdrave kritike in smernice, da je si je vzel čas za poslušanje mojih pesmi, ter mi je pomagal dokončati besedila oziroma jih preoblikovati kjer je bilo to potrebno. Nikdar prej nisem na glasbo gledal tako, kot mi jo je predstavil Jan Plestenjak. Po telefonskih pogovorih sva se dobila še v studiu, da sva šla skozi vse faze ustvarjanja glasbe. Neverjetna in nepozabna izkušnja.«

Letim napoveduje odlične pop ritme žana Serčiča.Foto: Toni Konrad
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

7.4.2018

Kaj ponuja naš band Lusterdam, ki ga sestavljajo sami filmarji?

7.4.2018

Primorski glasbenik Rudi Bučar se sprašuje, Kemu si dala rožice?

7.4.2018

Od vsakega kamenčka je odvisna končna slika celote, pravi Muff

Facebook

Twitter