Tako edinstveno zveni Tošetova pesem Jedina v slovenščini

Citrarka Tanja Zajc Zupan letos praznuje 25-letnico glasbenega ustvarjanja v javnosti in jo obeležuje prav na poseben način. Spomladi, je z Rokom Ferengjo poustvarila pesem Vrača se pomlad; na deseto obletnico smrti priljubljenega makedonskega pevca Toša Proeskega pa je s prijateljem Dejanom Stojanovim javnosti predstavila pesem Ljubljena.

Dejan Stojanov in Tanja Zajc Zupan v zgodbi Ljubljena.Foto: YouTube / Zajem zaslonske slike

V izvirniku je pesem Jedina« zapel prav Toše, ki je bil zelo popularen tudi v Sloveniji. Tanja Zajc Zupan in Dejan Stojanov sta pesem poustvarila z dovoljenjem izvirnega avtorja Miroslava Buljana in sta neizmerno vesela, da je avtor nad njunim delom zelo navdušen. Polaskal jima je z besedami, da je delo opojno, okusno in sproščujoče. Tudi v našem uredništvu Evrovizija.com se strinjamo, da je pesem čudovita, z lepim povednim besedilom, ki ga je v slovenščini napisal Leon Oblak. Tako, da je ohranil sporočilo pesmi: »Ljubljena, ti si se zavedala, da počasi ugašava, nisi mi povedala. Ljubljena, dokler noč bo trajala k meni boš prihajala, ljubljena …«.

Dejan Stojanov in Tanja Zajc ZupanFoto: Osebni album

Tanja in Dejan sta se spoznala letos spomladi na dobrodelni prireditvi. Tanja pravi, da je bila to ljubezen na prvo melodijo. Dejan je pred nastopom v garderobi malo prepeval in se prvič pobliže seznanil s citrami in občudoval Tanjino spretnost na citrah. Tanjo je očaral njegov liričen tenor, nežnost in interpretativnost. Pravi, da se Dejanov glas karakterno zelo poda k citram.

Bila sta si tako všeč, da sta se že naslednji dan slišala in sklenila, da nekaj skupaj posnameta v studiu. Ni bilo treba veliko premišljevati, katero pesem bosta izbrala, saj je Dejan Stojanov velik oboževalec Tošeta Proeskega, naši priljubljeni citrarki Tanji Zajc Zupan pa je Jedina tako ali tako zelo pri srcu in jo že leta igra na citre. Tako je ob izvrstnem aranžmaju mojstra Janeza Repnika nastalo čudovito drugo Toševo delo v slovenščini. Za Ljubljeno pa je izšel tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Sicer pa je Dejan predan svojemu poklicu, je doktor stomatologije in ima svojo zdravstveno ordinacijo na Notranjskem. Rojen je sicer v Makedoniji, v Sloveniji pa živi že sedem let. Ni skrivnost, če povemo, da s Tanjo v prihodnje načrtujeta skupne nastope in morda izdata še kakšno pesem.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

21.4.2018

To je pesem, ki je združila Jana Plestenjaka in Challeta Salleta

19.4.2018

Novo skladbo je Aleksander posvetil dekletu, ki jo je spoznal na ulici

19.4.2018

Žan Serčič: Gre za moj največji in intimen glasbeni projekt

17.4.2018

Voditeljica Eme, Raiven, zaigrala v Evripidovi tragediji Trojanke

17.4.2018

Zasavski Orleki že napovedujejo zmagovalca letošnjih volitev

Facebook

Twitter