Srbija je bila enotna; v Lizbono na ESC potuje Sanja Ilić in Balkanika

Srbija je znova poskrbela za veličasten nacionalni evrovizijski izbor. Beovizija se je po dolgih letih vrnila na kraj zločina, in sicer v Sava Center, ki je bil pred desetimi leti del Evrovizije. Glasbeno prireditev, na kateri se je za zmago borilo 17 glasbenikov, so voditelji štirje voditelji, kot gostje pa so nastopili nekdanji ESC predstavniki.

V šov programu so nastopili nekateri nekdanji evrovizijski predstavniki, in sicer Jelena Tomašević (Oro), Marko Kon (Cipele), skupina Regina (Bistra voda), Milan Stanković (Ovo je Balkan), skupina Moje 3 (Ljubav je svuda), Sergej Ćetković (Moj svijet), Bojana Stamenov (Beauty Never Lies), Knez (Adio), Sanja Vučić (Goodbye), Jacques Houdek (My Friend) in Tijana Bogičević (In Too Deep).

V uvodni točki so se najprej spomnili pesmi Molitva, ki je pripeljala Pesem Evrovizije v Beograd. Zmagovalno evrovizijsko pesem je tokrat na zanimiv način zapel zbor srbske radiotelevizije, vse skupaj po so s plesom popestrili še člani skupine Una saga serbika. Nato pa se je začelo zares. Slišali smo 17 različnih glasbenih zgodb, najboljšo med najboljšimi zgodbami pa je izbralo ljudstvo in strokovna komisija, ki je bila tokrat petčlanska (Vojkan Borisavljević, Ivana Peters, Dušan Alagić, Dejan Petrović in Željko Vasić). Ljudstvo in stroka sta si bili tokrat enotni! Največ točk (24) je osvojila Sanja Ilić in Balkanika (Nova deca).

V Lizbono potuje Sanja Ilić in Balkanika.Foto: rts.rs / RTS

Po skupnem seštevku vseh glasov je prvo mesto osvojila Sanja Ilić in Balkanika (24 točk), drugo mesto Saška Janks (20 točk), na tretjem mestu pa je končal Dušan Svilar (15 točk).

Strokovno komisijo so najbolj prepričali: 1. Sanja Ilić in Balkanika – Nova deca, 2. Saška Janks – Pesma za tebe in 3. Ivan Kurtić – Ni sunca, ni meseca.

Ljudstvo pa so najbolj prepričali: 1. Sanja Ilić in Balkanika – Nova deca, 2. Saška Janks – Pesma za tebe in 3. Dušan Svilar – Pod krošnjom bagrema.

Beovizija 2018: Končni rezultatFoto: rts.rs / RTS
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.9.2018

ESC 2019: Panika zaradi vstopnic; bo na voljo res le 4.000 vstopnic?

13.9.2018

URADNO! Pesem Evrovizije 2019 bo 14., 16. in 18. maja 2019 v Tel Avivu

11.9.2018

Švica potrebuje vašo pomoč pri izbiri svojega predstavnika

1.9.2018

Netta tudi v avgustu prva na TOP 10

1.9.2018

Kje bo Evrovizija 2019? Tel Aviv ali Jeruzalem, to je sedaj vprašanje

Facebook

Twitter