ESC 2019: Španija stavi na Mikija

Španska televizija je tudi letos izbrala svojega predstavnika preko priljubljenega šova in izbora Operación Triunfo. Za evrovizijsko vozovnico se je borilo devet kandidatov, ki so skupaj predstavili deset pesmi. Na koncu je ljudstvo odločilo, da v Tel Aviv pošljejo mladega Mikija, ki je na koncu zbral 34 % vseh glasov in ki bo zapel pesem La Venda.

Za zmago se je borilo devet kandidatov.Foto: RTVE

Tri pesmi (María - Muérdeme (Bite me), Noelia - Hoy Vuelvo A Reir Otra Vez (Today I'm laughing again) in Natalia - La Clave (The key), ki so jih predstavili v sklepni oddaji Operación Triunfo, so izbrali preko spletne strani španske nacionalne televizije RTVE.

Miki je bil vidno presenečen.Foto: José Irún / RTVE

Preostalih sedem izmed 14 pesmi pa je izbrala strokovna komisija, in sicer so bili to Sabela - Hoy Soñaré (I'll dream today), Miki - La Venda (The blindfold), Miki y Natalia - Nadie Se Salva (Nobody is safe), Famous - No puedo más (I can't take it anymore), Julia - Qué quieres que haga (What do you want me to do?), Carlos Right - Se Te Nota (It shows) in Marilia - Todo Bien (Everything's OK). Na koncu so gledalci izbrali Mikija, ki je prejel 34 % glasov. Maria je osvojila 22 % glasov, Miki y Natalia pa 14 % glasov.

Miki se bo s pesmijo La Venda predstavil v velikem finalu.Foto: José Irún / RTVE
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

18.4.2019

ESC 2019: Evrovizijski oder skoraj končan, kmalu sledijo že prve vaje

17.4.2019

ESC 2019: Dana International vabi v Izrael; tokrat z manj botoksa, pravi

16.4.2019

ESC 2019: Uau! Poglejte, kako bodo bile videti evrovizijske razglednice

14.4.2019

ESC 2019: Čez natanko en mesec bomo navijali za Zalo in Gašperja

13.4.2019

ESC 2019: Vsi pišejo o prihodu Madonne, EBU pa uradno še molči

Facebook

Twitter