So Nušo Derenda res zmočili gasilci iz Dravelj? Poglejte ...

Z letom 2018 se začenja dvajseto obletnica samostojne glasbene poti priljubljene vseslovenske pevke Nuše Derenda in s tem niz izjemnih dogodkov. Ob začetku leta Nuša najprej podarja svojim oboževalcem nov videospot za pesem Naj mi dež napolni dlan, nato pa sledi razstava njenih najvidnejših oblek ter številni koncerti širom po Sloveniji ...

Brežičanka, ki je konec leta skupaj z Zlatarno Aura in Karat na trg poslala tudi svojo lastno kolekcijo nakita za ženske in moške, se bo po zelo napornem koncertnem decembru za nekaj dni odpravila v toplice, da nabere novih moči za prihajajoče leto, ki bo zaradi številnih projektov popolnoma brez počitka, ob tem pa bodo oboževalci lahko uživali v novem spotu, kjer je zaigral tudi njen sin Matevž.

26. januarja bo v Posavskem muzeju Brežice slavnostna otvoritev razstave njenih najvidnejših oblek iz obdobja zadnjih 20. let ter zanimivih predmetov, 27. in 28. januarja bosta v Viteški dvorani Posavskega muzeja izjemno nostalgična in hkrati čarobna koncerta, zelo posebna tudi zaradi tega, ker sta Nuša in Frenk točno tam dahnila usodni DA, 17. marca pa se obeta izjemna glasbena poslastica, saj bo Nuša Derenda s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija stopila na oder Cankarjevega doma, s sabo pa bo pripeljala tudi zanimivo paleto gostov. Ta koncert bo obeležil 20. letnico njene samostojne glasbene kariere na drugačen, zelo subtilen način.

Nušo Derenda zmočili pri ekstremno nizkih temperaturah.Foto: Agencija Ekskluzivno

»Nov videospot sem posnela z režiserjem Nikom Karom (Karo Media), s katerim sva že sodelovala. V spotu nastopa tudi moj sin Matevž s soplesalko Klaro Koprivec, s katero nastopata tudi v muzikalu Vesna, starejši par pa sta moja prijatelja Zina in Tomaž Rodman. Spot smo posneli v najverjetneje najbolj deževnem tednu decembra, ravno prav glede na naslov pesmi, vendar je bilo za režiserja še vedno premalo dežja, tako da so nam priskočili na pomoč gasilci iz Dravelj, za kar se jim iskreno zahvaljujem,« je povedala Nuša Derenda, ki ob snemanju spota v dežju in ekstremno nizkih temperaturah na srečo ni zbolela.

Naj spomnimo, pesem Naj mi dež napolni dlan govori o trnovi poti. »Vse ni tako bleščeče, kot ljudje vidijo. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da mi nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in emocionalnih borb, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je zagotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje 'trnova',« je povedala pevka. Tokrat je pesem sodelovanje s talentiranim Majem Vlašičem, sinom Matjaža Vlašiča, tekst je tokrat prispevala Tina Muc, aranžma pa Miha Gorše.

Nuša Derenda za letošnje leto načrtuje celo vrsto koncertov.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.10.2018

Romantični Domen Kumer: Bistvo prave ljubezni je v tem, 'da je to – to'

21.10.2018

Poglejte, kaj bo ušpičil Slakonja!

15.10.2018

Zdravko Čolić v filmski ilustraciji

15.10.2018

Novi fosili so še vedno za ples

14.10.2018

Adi Smolar po sedmih letih z novimi življenjskimi modrostmi

Facebook

Twitter