Slovenska nota 2019: priložnost za neuveljavljene pevce in pevke

Festival Slovenska nota 2019 že tretjič na veliko odpira svoja vrata. Gre za pevsko tekmovanje (za neuveljavljene pevce in pevke), ki se je rodilo leta 2017 v Zasavju. Ustvarjajo jo mladi in nadobudni oboževalci glasbenih festivalov, ki so se idejno združili pod okriljem Mladinskega centra Hrastnik, ki je tudi glavni pokrovitelj prireditve.

Ena in edina avdicija za 3. festival Slovenska nota 2019 bo 23. marca.Foto: Slovenska nota / MC Hrastnik

Finalni večer Slovenske note 2019 se nam obeta v soboto, 7. septembra 2019 ob 20.00 v Delavskem domu Hrastnik. Na finalnem večeru se bodo izbrani pevci, ki jih bo določila komisija na avdiciji, predstavili v živo z bendom s priredbo slovenske pesmi. Kako pa bo potekal izbor zmagovalca, pa bo znano, ko bo organizator tekmovanja objavil tudi pravila. Zmagovalec oz. zmagovalka pa bo za nagrado prejel pesem, ki jo bo lahko posnel-a v studiu.

Takoj na začetku letošnjega leta je organizacijska ekipa pevskega tekmovanja Slovenska nota razglasila, da se bo Slovenska nota 2019 uradno odvila. Za kaj pravzaprav gre? Gre za pevsko tekmovanje, ki skuša promovirati slovensko glasbo in ji pomagati razvijati, zatorej tudi nosi naslov »slovenska«. Hkrati pa pomaga neuveljavljenim pevcem in pevkam, da se predstavijo širši publiki. Na tem tekmovanju lahko tekmujejo le neuveljavljeni pevci, ki jih z avdicije na finalni večer sprejme strokovna komisija. Na finalnem večeru se predstavijo s prepevanjem priredbe ene njim ljube slovenske pesmi, publika v dvorani skupaj s strokovno komisijo pa izbere zmagovalca, ki za nagrado dobi svojo lastno pesem.

Zmagovalka Slovenske note 2018 je postala Maruša Zmrzlak.Foto: Simon Tanšek / Foto Klub Hrastnik

Mladinski center Hrastnik je pretekli teden razglasil novico, da se avdicija za neuveljavljene pevce in pevke, ki se bodo želeli uvrstiti na finalni večer letošnje Note, obeta v soboto, 23. marca 2019 ob 10.00 v Mladinskem centru Hrastnik. 

Prijave za pevce se bodo odprle konec januarja, prav tako pa bodo vzporedno z odprtjem prijav objavljena tudi pravila letošnje Slovenske note. Organizacijska ekipa bo pred avdicijo razkrila tudi imena strokovne komisije, ki bo vse prijavljene pevce na avdiciji ocenjevala.

Slovenska nota ima za seboj že dve ediciji – v letu 2017 in 2018. Prvo leto je slavila mlada Preboldčanka, Samantha Maya, ki je za nagrado prejela pesem Tu in tam. Kaj kmalu jo je pod svoje okrilje vzela založba Menart Records Slovenija in tako Samantha še v mesecu januarju planira izdajo svoje nove avtorske pesmi. Nič kaj drugače ni bilo z drugo zmagovalko Slovenske note, Marušo Zmrzlak, ki je na tem tekmovanju slavila lansko leto. Za nagrado je prejela svojo prvo pesem, ki bo luč sveta ugledala v sredini februarja 2019, Maruša pa bo zanjo izdala tudi svoj prvi samostojni videospot. Tako obe zmagovalki Slovenske note predstavljata primer, kako to tekmovanje predstavlja odlično odskočno desko v slovenski medijski svet glasbe, hkrati pa sta dokaz, da to tekmovanje skuša neuveljavljenim dati priložnost, da se uveljavijo …

Idejni vodja festivala Nejc Ašič in lanska zmagovalka Maruša Zmrzlak.Foto: Simon Tanšek / Foto Klub Hrastnik

Finalni večer Slovenske note 2019 se nam obeta v soboto, 7. septembra 2019 ob 20. uri, in sicer znova v Delavskem domu Hrastnik.

Koga bomo lahko letos spremljali na Slovenski noti 2019? Katere neuveljavljene pevske bisere bo to tekmovanje odkrilo letošnje leto? In le kdo bo nasledil prvi dve zmagovalki tega tekmovanja, Samantho Mayo in Marušo, ter se tako podal oz. podala v orbito slovenske glasbene scene? Izvemo in zveste kmalu!

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.9.2019

Slovenska nota 2019, ki jo je tokrat osvojil Denis Trap, znova navdušila

18.9.2019

Kam je vsa ljubezen šla? Dareta Kauriča in New Swing Quarteta

18.9.2019

Četrtouvrščeni Sergije Lugovski odlično zapel na Popevki 2019

8.9.2019

Najlepša Popevka leta 2019 je ... Šesti čut v izvedbi Eve Hren

8.9.2019

Denis Trap osvojil Slovensko noto; festival, ki daje priložnost mladim

Facebook

Twitter