VIDEO: Hannah: Zelo sem ponosna, da bom zastopala Slovenijo

RTV Slovenija je skladno z določili Pravilnika o izboru skladbe in izvajalca za tekmovanje za Pesem Evrovizije 2013 odločila, da nas bo na izboru za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju zastopala Hannah Mancini. Skladba, s katero nas bo Hannah zastopala, bo predstavljena v četrtek, 14. februarja.

Hannah ManciniFoto: Klemen Razinger

Ob odločitvi za sodelovanje RTV Slovenija na Evrosongu 2013 na Švedskem je bilo sprejeto tudi osnovno izhodišče tokratne udeležbe. Ključni cilj vseh aktivnosti je bil izbor izvajalca in skladbe predvsem za mednarodno javnost. Med pogoji za izbor je bila izpostavljena prepričljiva vokalna izvedba, žanrska umestitev na širše področje popa, rocka, EDM-ja (elektronske plesne glasbe), hip-hopa in ostalih aktualnih urbanih glasbenih smernic, izvedba v angleškem ali slovenskem jeziku ter vidne izkušnje izvajalca z nastopanjem na TV in odrih. 

"Nekaj avtorjev in izvajalcev, ki so že s svojim dosedanjim delom na glasbenem področju sledili postavljenim smernicam, smo nagovorili, vso pozornost pa smo namenili tudi skladbam in predlogom za izvajalce, ki so nam jih na podlagi javno dostopnih informacij o internem izboru RTV Slovenija avtorji sami posredovali," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Portal Evrovizija.com lahko spremljajte tudi na omrežju TWITTER in FACEBOOK

Hannah, pevka in avtorica glasbe, že nekaj let ni več neznanka na slovenskih glasbenih odrih in televizijskih zaslonih. Nastopala je že na svetovnih odrih, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno. Sodelovala je pri mnogih Disneyjevih filmih, z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, kot sta Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein, kot tudi z odlično ameriško skupino Haute Chile, ki je nastopala kot predskupina Sheryl Crow in Seala.

Predstavnica Slovenije 2013 Hannah Mancini.Foto: Klemen Razinger

Trenutno se Hannah posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz rodne ZDA preselila pred šestimi leti. V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z DJ-jem Umekom (Vice Grip, Dementia), DJ-jem in producentom Saretom Havličkom (trije singli z albuma Toscana Nights in singel z aktualnega albuma Vibe on You) in rusko elektronsko skupino D-Pulse (Highway to Saturn).

Že več let je Hannah tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici (Anywhere With You / Daleč stran leta 2009, And We Danced / Bil je ples leta 2010, Walking Away feat. Trkaj leta 2011). 

Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji. Trenutno sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah (Mike Vale – Don't Give a Damn; Beltek – Connect Us).

Hannah Mancini na Emi 2011.Foto: Alesh Maatko

Sorodne novice

7.6.2019

ZalaGasper z novo pesmijo Come to me ciljata na tuje glasbene trge

20.5.2019

Poglejte, koliko Slovencev si je ogledalo naš evrovizijski nastop

19.5.2019

Zala in Gašper po finalu presrečna in nasmejana kot že dolgo ne; poglejte!

16.5.2019

Zala in Gašper po prvem predizboru: Nočeva, da naju napačno razumete

15.5.2019

Tel Aviv 2019: Kaj sta po razglasitvi rezultatov povedala Zala in Gašper?

Facebook

Twitter