Skladbo z dalmatinskim melosom posneli v Splitu, spot na Gorenjskem

Vokalna skupina Melos predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo in videospot z naslovom Voljet ću te cijeloga života. Besedilo za skladbo je napisal Ante Majić, aranžma glasbe pa je zapisal Žarko Siriščević, ki je tudi producent skladbe.

Vokalna skupina Melos.Foto: Promo foto

Vokalna skupina Melos, ki od začetka leta 2011, deluje pod vodstvom Tomaža Mohorka, se je v letu 2016 udeležila 50. Festivala dalmatinskih klap Omiš 2016 in 2. Festivala klap Slovenije, kjer so s svojim nastopom očarali in navdušili tako obiskovalce kot tudi komisijo.

Zasedba, ki jo poleg Tomaža Mohorka sestavljajo še Julij Lozinšek, Klemen Rutar, Rudi Mohorko in Tadej Premužič, je znana po dalmatinskih skladbah, v repertoarju ne manjka ostalih žanrov, v slovenskem, angleškem in ostalih jezikih.

Po dveh studijskih dnevih so se odločili, da za skladbo posnamejo tudi videospot. S pomočjo Produkcije Pavec jim je to tudi čudovito uspelo. Tako so Štajerci s Ptuja, posneli svojo prvo avtorsko skladbo, v hrvaškem jeziku, v studiu v Splitu in video zanjo v Sloveniji, v prelepih krajih Gorenjske.

Svojo prvo avtorsko skladbo, Voljet ću te cijeloga života, so fantje snemali v studiu Dega v Splitu. Pri snemanju hrvaške skladbe jim je pri sami energiji skladbe pomagalo to, da so snemali v Splitu, centru dalmatinskih klap in skladb. Ob pomoči producenta Žarka Siriščevića, jim je uspelo v skladbo zaviti pravo dalmatinsko dušo, saj sami pravijo: »Če bi snemali v studiu v Sloveniji dalmatinsko skladbo, zagotovo ne bi prišlo do enakega rezultata, do enakega čutenja dalmatinskega melosa

Skupina Melos je znana po dalmatinskih skladbah.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

16.10.2017

Tako edinstveno zveni Tošetova pesem Jedina v slovenščini

16.10.2017

Desetletnica smrti makedonskega glasbenika Tošeta Proeskega

14.10.2017

Kaj z Diamond Duck sporoča naš evrovizijski dvojec Maraaya?

14.10.2017

Doris Dragović znova navdušila; razprodala kar tri večere

7.10.2017

Ljubezen, kot jo vidi Gianni Rijavec

Facebook

Twitter