Skladbo z dalmatinskim melosom posneli v Splitu, spot na Gorenjskem

Vokalna skupina Melos predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo in videospot z naslovom Voljet ću te cijeloga života. Besedilo za skladbo je napisal Ante Majić, aranžma glasbe pa je zapisal Žarko Siriščević, ki je tudi producent skladbe.

Vokalna skupina Melos.Foto: Promo foto

Vokalna skupina Melos, ki od začetka leta 2011, deluje pod vodstvom Tomaža Mohorka, se je v letu 2016 udeležila 50. Festivala dalmatinskih klap Omiš 2016 in 2. Festivala klap Slovenije, kjer so s svojim nastopom očarali in navdušili tako obiskovalce kot tudi komisijo.

Zasedba, ki jo poleg Tomaža Mohorka sestavljajo še Julij Lozinšek, Klemen Rutar, Rudi Mohorko in Tadej Premužič, je znana po dalmatinskih skladbah, v repertoarju ne manjka ostalih žanrov, v slovenskem, angleškem in ostalih jezikih.

Po dveh studijskih dnevih so se odločili, da za skladbo posnamejo tudi videospot. S pomočjo Produkcije Pavec jim je to tudi čudovito uspelo. Tako so Štajerci s Ptuja, posneli svojo prvo avtorsko skladbo, v hrvaškem jeziku, v studiu v Splitu in video zanjo v Sloveniji, v prelepih krajih Gorenjske.

Svojo prvo avtorsko skladbo, Voljet ću te cijeloga života, so fantje snemali v studiu Dega v Splitu. Pri snemanju hrvaške skladbe jim je pri sami energiji skladbe pomagalo to, da so snemali v Splitu, centru dalmatinskih klap in skladb. Ob pomoči producenta Žarka Siriščevića, jim je uspelo v skladbo zaviti pravo dalmatinsko dušo, saj sami pravijo: »Če bi snemali v studiu v Sloveniji dalmatinsko skladbo, zagotovo ne bi prišlo do enakega rezultata, do enakega čutenja dalmatinskega melosa

Skupina Melos je znana po dalmatinskih skladbah.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

9.12.2017

Vili Resnik: Stojim za vsakim tonom, ki me obdaja in pojem kar čutim

4.12.2017

Dvajset let jagod in čokolade

30.11.2017

Kdo vse bo v Ljubljani zabaval na silvestrovo in skozi veseli december

29.11.2017

Nušinih dvajset ob dvajseti obletnici

25.11.2017

Anette pesem posveče možu, ki je njena največja ljubezen in podpora

Facebook

Twitter