Same babe so izdale nov album z naslovom Vražji bend

Končno smo ga dočakali Nov album Samih bab z naslovom Vražji bend je na voljo na spletu, CD-ju in Lp-ju. Na album se je uvrstilo 15 skladb. Izdala ga je založba Pivec. Nov album je zasedba z zanimivimi gosti obeležila s koncertom 19. januarja v Kinu Šiška.

Nov album Samih bab z naslovom Vražji bend je že na voljo za poslušanje.Foto: Janez Pelko

"Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično!" S temi besedami je Jure Longyka opisal glasbo domače zasedbe Same babe, ki neprisiljeno združuje slovensko ljudsko glasbo, poezijo in šanson. Skupina se je po izjemno uspešnih nastopih na Izštekanih, po razprodanem koncertu v Cankarjevem domu ter po gostovanjih v tujini, odpravila v zagrebški studio Kramasonik, kjer je posnela svoj četrti album z naslovom Vražji bend.

Same babe se tokrat predstavljajo kot šesterica, ki je svoj raznoroden zvok še razširila. Na Vražjem bendu, zasedbinem prvem električnem albumu, tako najdemo intimne a capelle in minimalistično akustiko, kot tudi polnokrvni rock s primesmi jazza in funka. Plošča je nastala ob gostovanju skupine v kultni oddaji Izštekani na Valu 202, za katerega so se Same babe odločile sestaviti poseben program, ki bi zasedbo 'razgalil do obisti'. Skupina se je navezala na idejo 'izštekanosti' v smislu posebnega intimnega (ob)čutenja in pred poslušalce razgrnila zgodbo benda in njegovih članov – a ne skozi antološki sprehod, temveč z novimi avtorskimi komadi, uglasbitvami 'žmohtnih' pesnikov in nekaterimi priredbami, ki so zaradi določenih razlogov povezane z zgodovino Vražjega benda.

Same babe se tokrat predstavljajo kot šesterica.Foto: Janez Pelko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

19.7.2019

V srbski seriji Sence nad Balkanom z 'Barjakom' tudi naše Sestre

17.7.2019

Hrvaška skupina Best v slovenščini zapela 'čašo vina' z Natalijo Verboten

14.7.2019

Kako si primorski glasbenik Urban Vidmar predstavlja plimo in oseko?

12.7.2019

Energična, divja in še rokerska, vse to sta Tilen Lotrič in Nuša Derenda

9.7.2019

Joseph Sraka je novo ime na domači glasbeni sceni; poglejte, kaj ponuja!

Facebook

Twitter