Rudi Bučar spregovoril o takšnih in drugačnih ljudeh

Rudi Bučar predstavlja novo skladbo Kakšni so takšni. Skladba z enostavnim aranžmajem govori o takšnih in drugačnih ljudeh, o razlikah med nami in o spreminjanju. A nad nami, ne glede na to, ali smo kakšni ali takšni, je vedno čas in svet, ki se vrti in vrti in gre dalje.

Rudi se je z res majhno ekipo usedel v avto in kadre snemal po poti.Foto: Promo foto

Za skladbo Kakšni so takšni je Rudi Bučar s Petrom Klevo iz Kleva films že posnel tudi videospot. Enostavna ideja izvrstno paše k skladbi – Rudi se je z res majhno ekipo usedel v avto in kadre snemal po poti. Tako lahko v spotu vidimo kopico naključnih mimoidočih in dogajanje na ulicah, s čimer slika dopolnjuje besedilo – ljudje smo si različni in naš svet se vrti, ne menja svoje smeri, neodvisno od nas.

Rudi o nastanku skladbe pripoveduje prav posebno zgodbo: ''Skladba me je že v fazi njenega nastajanja spominjala na Tomaža Pengova oz. na njegov stil ustvarjanja. Na to sem vmes malce 'pozabil', skladba je dobila končno podobo, in v končni različici, v zadnjem mixu, ki je sedaj pred vami, pride nazaj do mene. In se spet spomnim na Pengova! In me je odneslo v spletne globine, kjer sem ugotovil, da je letos 70. obletnica njegovega rojstva in da je ravno tisti dan potekal koncert in izšla plošča Kamor greš, projekt, nastal prav ob tej obletnici. In ker je Pengov pravzaprav na nek način bil z mano cel postopek ustvarjanja skladbe Kakšni so takšni, če sem se tega zavedal ali ne, jo posvečam prav njemu.''

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

12.12.2019

Helena Blagne je led in sol, sonce in sladkor, nostalgija in sedanjost

11.12.2019

Nina Pušlar se spominja svoje prve zmage na Bitki talentov

11.12.2019

Nekdanjega Modrijana, Darka Mlakarja, so se dotaknile solze sreče

11.12.2019

Ditka je v praznično skladbo Warm Hearts vključila člane svoje družine

9.12.2019

Werner in Darja Gajšek poklonila Simoni Weiss prav posebno pesem

Facebook

Twitter