Gianni Rijavec znova razvaja

Priljubljeni primorski glasbenik Gianni Rijavec, ki je ustvaril mnoge uspešnice, nas tudi to pomlad razveseljuje z novo glasbeno zgodbo Zmeraj te še hodim čakat. Gre za nova skladba, ki je prepletena z glasbenim pop-simfoničnim stilom, saj so tradicionalnemu slovenskemu pop-u so dodana godala oziroma godalni kvartet.

Gianni je z godalnim kvartetom ustvaril še eno brezčasno melodijo.Foto: Promo foto

"Vesel sem, da sva se s Ferijem, odličnim poetom v pesmi našla, srečala sta se skrajni vzhod in zahod, Slovenija je povezana s pesmijo, ki nima meja …," je ob tej priložnosti strnil Gianni Rijavec, avtor glasbe, besedilo pa je prispeval Feri Lainšček.Naj ob tej priložnosti še zapišemo, da se Gianni že pripravlja na svoj veliki koncert, ki bo 31. avgusta. "Lokacija  pa naj bo zaenkrat še skrivnost," zaključi glasbenik.

Gianni Rijavec, ki ustvarja slovensko pesem z dramaturškim lokom in zapomljivim refrenom želi, da se melodije ohranijo, da ljudem ostanejo v spominu, da si jih ljudje prepevajo. Takšna je tudi skladba Zmeraj te še hodim čakat. Besedilo je zanjo napisal prekmurski romantik, slovenski poet Feri Lainšček, ki je z naslednjimi besedami pospremil pesem na pot: "Pesem Zmeraj te še hodim čakat je ena redkih v mojem opusu, ki je izvirno nastala v prekmurskem narečju in sem jo šele kasneje prestavil v slovenščino. Morda je ravno zaradi tega njen panonski pridih še bolj izrazit in veseli me, da ga lahko začutimo tudi v Giannijevi uglasbitvi in interpretaciji."

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

23.8.2019

Nina Pušlar odšteva do nove plošče, veseli pa se tudi vrnitve v Križanke

15.8.2019

Ditka: Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo

13.8.2019

Majda Arh: Našla sem nov smisel življenja – svobodna sem kot ptica

13.8.2019

Glasbeni ustvarjalec Nino Ošlak z vztrajnostjo novemu albumu naprotu

12.8.2019

Glasbenica Ana Ferme presenetila s svojo prvo skladbo Na pogled

Facebook

Twitter