Robin osvojil Melodifestival; lahko Švedska znova zmaga?

Vsako leto, ko se na koledarju začne mesec marec je čas za veliki finale švedskega izbora Melodifestival. Gre za največji nacionalni evrovizijski izbor, ki ga takorekoč spremlja vsa Evropa. Nič drugače ni bilo letos, ko so se v Areni Friends zbrali vsi letošnji finalisti.

Robin BengtssonFoto: Stina Stjernkvist/SVT

Švedski Melodifestival je tudi tokrat postregel s štirmi predizbori, kjer se je za zmago skupaj borilo 28 predstavnikov. Finalni večer, ki si ga je v živo ogledalo več kot 30.000 obiskovalcev je bil pričakovano spektakularen, na koncu pa je bil s pesmijo I Can’t Go On najbolj prepričljiv Robin Bengtsson, ki je največ simpatij požel med strokovno komisijo, pri ljudstvu pa je končal na tretjem mestu.

Robin Bengtsson se bo predstavil v prvem predizboru, 9. maja.Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Robin Bengtsson je na Melodifestivalu prvič sodeloval lansko leto (5. mesto), leta 2008 pa je končal kot tretji v šovu Idol.

Skupni seštevek 146 točk (50 proti 50) je bil dovolj za prepričljivo zmago. Na drugem mestu (133 točk) je končala pesem Hold On (Nano), tretje mesto (105 točk) pa je osvojila pesem En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh) v izvedbi Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.5.2017

Kdo je na Pesmi Evrovizije v Kijevu nosil daleč najgršo obleko?

22.5.2017

Evrovizijski tekmovalci so bili deležni aplavzov že na letalu

18.5.2017

Zmagovalca Evrovizije 2017, Luisa in Salvador, potomca Barbare Celjske

16.5.2017

Evrovizijo 2018 bo gostila Lizbona

15.5.2017

V Lizboni herojski sprejem za ESC zmagovalca Salvadorja Sobrala

Facebook

Twitter