Resnica večkrat boli, pravi Nastja Gabor, ki bo kmalu postala mamica

Nastja Gabor, lepa in talentirana pevka, ki je pred kratkim izdala, da pod srcem nosi novo bitjece, širni Sloveniji predstavlja novo pesem (in spot) Tisoč in ena zgodba. Energična Korošica, sicer študentka socialne pedagogike, je skladbo predstavila na Popevki.

Nastja Gabor na odru festivala Popevka 2018.Foto: Alesh Maatko
Nastja GaborFoto: Alesh Maatko

Nastja Gabor o svoji novi skladbi pravi, da gre za "zgodbo o skrb vzbujajočem stanju v naši družbi. Živimo namreč v času, ko smo preplavljeni z informacijami, med katerimi kar mrgoli lažnih novic, manipulacij in teorij zarote, tako da v množici informacij, s katerimi se srečujemo vsak dan, že težko razločimo, kaj je res in kaj ne. In mnogokrat najraje verjamemo tistemu, kar se zdi najbolj prikladno, najbolj zanimivo, najbolj spektakularno in najbolj skladno s tem, kar sami verjamemo ali si želimo slišati". "A kot pravim v svoji pesmi – resnica večkrat boli, a je veliko bolje in pošteno do nas in naših zanamcev, da živimo brez utvar in laži," je še dodala svetlolasa pevka, ki nam na vprašanje, kaj ji pomeni še en nastop na velikem odru Slovenske popevke, kjer je že nastopila v duetu, odgovori: "Čudovito je bilo znova stati na odru Popevke in muzicirati skupaj z odličnimi glasbeniki – simfoniki RTV, big bandom in hišnim bandom RTV. Veselijo me številni pozitivni komentarji in odzivi, ki potrjujejo, da smo se skladbo in nastopom zares dotaknili ljudi in do njih prinesli zgodbo pesmi, ki je v teh časih še kako aktualna."

Nova popevka je dobila tudi povsem novo videozgodbo.Foto: Alesh Maatko

Popevka in še Misija Evrovizija

Na Slovenski popevki je prvič nastopila že pri šestnajstih letih in v dekliškem duetu Naju s skladbo Metulj osvojila četrto mesto. Leto zatem pa se je predstavila še v odmevnem šovu na nacionalni televiziji, Misija Evrovizija.

Sicer 23-letna Nastja ni novinka v glasbenih vodah. Kot majhna deklica je zmagala na festivalu Korajža velja, posnela svojo prvo avtorsko pesem in nastopila v televizijski oddaji Pod klobukom. Kmalu zatem je požela lepe uspehe na otroških in mladinskih festivalih v tujini, Bolgariji, Črni gori, Makedoniji, Nemčiji in Romuniji, svoje glasbeno znanje pa nadgrajevala s petjem v več zborih, igranjem klavirja v glasbeni šoli in urami solo petja; njena učiteljica je bila med drugim tudi Darja Švajger.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

22.9.2019

Slovenska nota 2019, ki jo je tokrat osvojil Denis Trap, znova navdušila

18.9.2019

Kam je vsa ljubezen šla? Dareta Kauriča in New Swing Quarteta

18.9.2019

Četrtouvrščeni Sergije Lugovski odlično zapel na Popevki 2019

8.9.2019

Najlepša Popevka leta 2019 je ... Šesti čut v izvedbi Eve Hren

8.9.2019

Denis Trap osvojil Slovensko noto; festival, ki daje priložnost mladim

Facebook

Twitter