Resnica večkrat boli, pravi Nastja Gabor, ki bo kmalu postala mamica

Nastja Gabor, lepa in talentirana pevka, ki je pred kratkim izdala, da pod srcem nosi novo bitjece, širni Sloveniji predstavlja novo pesem (in spot) Tisoč in ena zgodba. Energična Korošica, sicer študentka socialne pedagogike, je skladbo predstavila na Popevki.

Nastja Gabor na odru festivala Popevka 2018.Foto: Alesh Maatko
Nastja GaborFoto: Alesh Maatko

Nastja Gabor o svoji novi skladbi pravi, da gre za "zgodbo o skrb vzbujajočem stanju v naši družbi. Živimo namreč v času, ko smo preplavljeni z informacijami, med katerimi kar mrgoli lažnih novic, manipulacij in teorij zarote, tako da v množici informacij, s katerimi se srečujemo vsak dan, že težko razločimo, kaj je res in kaj ne. In mnogokrat najraje verjamemo tistemu, kar se zdi najbolj prikladno, najbolj zanimivo, najbolj spektakularno in najbolj skladno s tem, kar sami verjamemo ali si želimo slišati". "A kot pravim v svoji pesmi – resnica večkrat boli, a je veliko bolje in pošteno do nas in naših zanamcev, da živimo brez utvar in laži," je še dodala svetlolasa pevka, ki nam na vprašanje, kaj ji pomeni še en nastop na velikem odru Slovenske popevke, kjer je že nastopila v duetu, odgovori: "Čudovito je bilo znova stati na odru Popevke in muzicirati skupaj z odličnimi glasbeniki – simfoniki RTV, big bandom in hišnim bandom RTV. Veselijo me številni pozitivni komentarji in odzivi, ki potrjujejo, da smo se skladbo in nastopom zares dotaknili ljudi in do njih prinesli zgodbo pesmi, ki je v teh časih še kako aktualna."

Nova popevka je dobila tudi povsem novo videozgodbo.Foto: Alesh Maatko

Popevka in še Misija Evrovizija

Na Slovenski popevki je prvič nastopila že pri šestnajstih letih in v dekliškem duetu Naju s skladbo Metulj osvojila četrto mesto. Leto zatem pa se je predstavila še v odmevnem šovu na nacionalni televiziji, Misija Evrovizija.

Sicer 23-letna Nastja ni novinka v glasbenih vodah. Kot majhna deklica je zmagala na festivalu Korajža velja, posnela svojo prvo avtorsko pesem in nastopila v televizijski oddaji Pod klobukom. Kmalu zatem je požela lepe uspehe na otroških in mladinskih festivalih v tujini, Bolgariji, Črni gori, Makedoniji, Nemčiji in Romuniji, svoje glasbeno znanje pa nadgrajevala s petjem v več zborih, igranjem klavirja v glasbeni šoli in urami solo petja; njena učiteljica je bila med drugim tudi Darja Švajger.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem profilu TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.12.2018

Vanja Vardjan: Oba festivala vključena v programski načrt 2019

12.12.2018

Šok! Bomo ostali brez priljubljenih melodij in še brez večnih popevk?

29.9.2018

Nika Zorjan iskrena, drugačna, a preprosta – takšna, kot je ljubezen

28.9.2018

Andražev stari most je resnično obstajal; bil je preprost in lesen

25.9.2018

Zakaj je bila Anabel na Popevki 10 kilogramov težja, kot običajno?

Facebook

Twitter